Οι Χειμαρριώτες της Νέας Υόρκης αναβίωσαν τα έθιμα της κοπής της πίτας (βίντεο)

0
Το συμβούλιο του Συλλόγου Χειμαρριωτών.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι Χειμαρριώτες της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου, 26 Ιανουαρίου 2019, διοργάνωσαν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την καθιερωμένη εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας αναβίωσαν το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» Κωνσταντίνος Τσιούρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, Γεώργιος Κίτσιος καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παντελής Ζώτος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=WzQhFtG2kmY&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

«Ευχαριστούμε τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος και να αναβιώσουμε τα έθιμα της κοπής της βασιλόπιτας. Εκμεταλλευόμενος της ευκαιρία θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για τον Θανάση Πάντο, που προσέφερε τα εδέσματα για τη γιορτή μας», επεσήμανε ο κ. Ζώτος.

«Εκδηλώσεις όπως ετούτη μας παρέχουν τη δυνατότητα να βρεθούμε για μια ακόμη φορά για να γιορτάσουμε και συνάμα να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την προστασία των κατοίκων της Χειμάρρας και των περιουσιών του», πρόσθεσε.

Ο Σύλλογος Χειμαρριωτών, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, ανταποκρίθηκε στην έκκληση της Παμμακεδονικής Ενωσης και προσέφερε χίλια δολάρια για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας. Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Άννα Νότη μετέβη στην Αθήνα μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» Κωνσταντίνο Τσιούρη και τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, Δημήτρη Φιλιππίδη και μετέφερε τη συμπαράσταση των Χειμαρριωτών στον αγώνα για την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Χειμαρριωτών.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.