Κοπή πίτας Συλλόγου Βορειοηπειρών «Πύρρος» και Θυγατέρων της Ηπείρου (βίντεο)

0
Το συμβούλιο του Γυναικείου Τμήματος των Θυγατέρων της Ηπείρου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και το Γυναικείο Τμήμα «Θυγατέρες της Ηπείρου» το βράδυ του Σαββάτου, 19 Ιανουαρίου 2019, διοργάνωσαν από κοινού στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε την παραμονή του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος και όλοι οι ομιλητές ευχήθηκαν επιτυχία στο συλλαλητήριο και συγχάρηκαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντίνο Τσούρη που μία μέρα πριν είχε αναχωρήσει για να παραστεί στο συλλαλητήριο.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος ευλόγησε τη βασιλόπιτα αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο και συνεχάρη το Σύλλογο που προσέφερε χίλια δολάρια στον έρανο της ομογένειας για το συλλαλητήριο και εξέφρασε και τον πρόεδρο που άφησε αυτή τη γιορτή.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=Y-7fNAe0gXQ&feature=youtu.bee” width= https=”yes”]

«Είναι απαράδεκτο οι πολιτικοί να μην ακούν τι λέει ο λαός και να μη σέβονται τη βούλησή του», επεσήμανε ο π. Νεκτάριος εκφράζοντας την αντίθεσή του για τη συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη θυσία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και προέτρεψε τους ομογενείς να συνεχίσουν τον αγώνα για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Η πρώην πρόεδρος των Θυγατέρων της Ηπείρου Θάλεια Στυλιανού κάλεσε τους Βορειοηπειρώτες και τους φίλους τους να τηρήσουν ενός λεπτού στη μνήμη του ήρωα, όπως τον αποκάλεσε, Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη γενναιοδωρία της Βικτωρίας και της Ευφημίας Πατρίδη που στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας δώρισαν στην μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και στο σχολείο ένα εκατομμύριο δολάρια στη μνήμη του γιου – αδελφού τους, αντίστοιχα, Πέτρου Γ. Πατρίδη. Η κοινότητα τίμησε τους ευεργέτες της ονομάζοντας την αίθουσα σε κοινοτική αίθουσα «Πέτρος Γ. Πατρίδης».

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Βορειοηπειρωτών.

Η πρόεδρος των Θυγατέρων της Ηπείρου Κωνστάντω Κολέζη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής τα οποία εργάστηκαν άοκνα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Παράλληλα κάλεσε τις Βορειοηπειρώτισσες να ενταχτούν στους κόλπους των «Θυγατέρων» και ενισχύσουν το φιλανθρωπικό τους έργο.

Η κ. Κολέζη επεσήμανε ότι πολλοί συμπατριώτες τους από τη Νέα Ιερσέη και τα βόρεια προάστια της Νέας Υόρκης δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω της χιονοθύελλας.

Η Κατερίνα Τσούρη μετέφερε τους χαιρετισμούς του συζύγου της και τόνισε ότι όλοι προσεύχονται για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Αμέσως μετά ακολούθησε ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Γιώργου Μπεζάνη.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.