Η 100ή επέτειος της Γενοκτονίας στο επίκεντρο της Παρέλασης της Φιλαδέλφειας

0
Στιγμιότυπο από την κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην 100ή επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι αφιερωμένη η παρέλαση για την 198 επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 7 Απριλίου 2018 στην καρδιά της Φιλαδέλφειας.

Η παρέλαση της Φιλαδέλφειας διοργανώνεται μια εβδομάδα πριν την παρέλαση της Νέας Υόρκης και έγκυρες πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι στις εκδηλώσεις της ομογένειας της Φιλαδέλφειας θα συμμετάσχει και δεκαπενταμελές άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Η απόφαση ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέρ και ανακοινώθηκε από την πρόεδρο Γεωργία Χαλάκου, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώθηκε την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 στην Ποντιακή Λέσχη στο Απερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Στιγμιότυπο από τον αγιασμό.

Η κ. Χαλάκου ανακοίνωσε επίσης ότι τελετάρχης της παρελάσεως θα είναι πρώην πρόεδρος και νυν γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες»  της Φιλαδέλφειας Κυριάκος Μωσαϊδης.

Η απόφαση αυτή, όπως επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» η νυν πρόεδρος του Συλλόγου Εφη Παυλίδου – Οικονόμου έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους κόλπους του Συλλόγου και σε όλη την ομογένεια της Φιλαδέλφειας.

Ο κ. Μωσαϊδης είναι ο 15ος πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου και έχει βραβευτεί από πολλούς φορείς για τη φιλανθρωπική δράση.

Το διοικητικό συμβούλιο και η επιτροπή παρελάσεως της Φιλαδέλφειας εργάζονται πυρετωδώς για τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν πριν και μετά την παρέλαση, καθώς επίσης για το λεύκωμα και το λαχείο.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας πλαισιώνεται από τους Γεωργία Χαλάκου (πρόεδρος, Γεωργία Κλέτσου (αντιπρόεδρος), Μαρία Αγκατσιώτη (γραμματέας πρακτικών), Βασίλης Κεϊσογλου (γραμματέας αλληλογραφίας), Παναγιώτης Παπαδέας (ταμίας), καθώς επίσης και τους Γεώργιο Μανιάτη, Δημήτριο Χαλάκο, Ελευθέριο Κώνστανς, Στέλιο Λάμπρου, Κώστα Ουρανίτσα, Ευστάθιο Καραντώνη και Φίλιππα Νικολαϊδη, ως συμβούλους.

Νομικοί σύμβουλοι είναι ο Χάρης Καραπαλίδης και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Χωριάτης.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.