Κύκλωμα διασπάθισης δημόσιας περιουσίας και εκμετάλλευσης νισύρικης γης

1
Το Ηφαίστειο της Νισύρου.

Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) για να ελέγξει εκτάσεις οι οποίες έχουν δηλωθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για χρήση βοσκότοπων και καλλιεργειών, από ιδιώτες οι οποίοι καρπώνονται κρατικές επιδοτήσεις από κονδύλια της Ε.Ε.

Έχουν παρουσιαστεί στο νησί άτομα μη Νισύριοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει παράνομα εκτάσεις άλλων ιδιοκτητών, με πλαστά έγγραφα και εν αγνοία αυτών, και παίρνουν τις επιδοτήσεις αυτές από το 2016.  Μεταξύ των εκτάσεων είναι και τα νησιά της Νισύρου Παχιά και Περγούσα.

Ο Δήμαρχος Νισύρου ενημερώθηκε για αυτά τα περιστατικά πριν δύο μέρες και αντέδρασε αμέσως στέλνοντας επιστολή τόσο στο ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Γιώργο Γεωργαντά.

Ο Δήμος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διαλευκανθεί η όλη κατάσταση, που στόχο έχει την εκμετάλλευση της Νισύρικης γης από αγνώστους με κίνδυνο χρησικτησίας και την κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Παραθέτουμε την επιστολή του δημάρχου Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίου στον  ΟΠΕΚΕΠΕ και στον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

 1. Σας ευχαριστούμε κ. Τσάκα για την ενημέρωση σας σχετικά με παρονομίες εις βάρος της Νισύρικης γης από μη Νισύριους. Ευχαριστούμε επίσης και τον Δήμαρχο που αντέδρασε μεθοδικά για την περαιτέρω έρευνα του θέματος.

  Εδώ στην Αμερική μας βασανίζει μια βασική απορία:
  Είναι δυνατό οι ξένοι αυτοί από το 2016 να παρανομούν, να προβαίνουν σε έκδοση εγγράφων κλπ, να χρησιμοποιούν , από ότι διαδίδεται, μαρτύρους και να μην ήξεραν τίποτα οι εκάστοτε δημοτικοί σύμβουλοι ή Δήμαρχοι; Σας παρακαλώ όποτε ευκαιρήσετε απαντήσετε μας για να φύγει η απορία αυτή που την συζητούν πατριώτες μας εδώ αλλά αποφεύγουν να τα γράψουν για πολλούς λόγους.
  Όλοι μας θα αναμένουμε να διαβάσουμε στις « Αναμνήσεις» του κου Τσάκα τα αποτελέσματα της έρευνας!
  Σας ευχαριστώ,
  Δημοσθένης Τριανταφύλλου
  Εμπνευσμένος , κάπως, από τον αρχαίο Δημοσθένη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.