ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομιλία του Γιώργου Τράγκα για τη συμφωνία των Πρεσπών και τα εθνικά θέματα κέντρισε το ενδιαφέρον των τριακοσίων περίπου ομογενών που στην κυριολεξία είχαν κατακλύσει το Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια και πυροδότησε το διάλογο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 21ης Δεκεμβρίου 2018,  από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, την Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής, τον οργανισμό Senate of Hellenic American Organizations και το ραδιοφωνικό σταθμό «Hellas FM» και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών ομογενειακών φορέων από την τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» υποστήριξε και ήταν παρών στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=r_anuybgMhM” width= https=”yes”]

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Δημήτρης Φιλιππίδης, ο οποίος  ανέλαβε και το ρόλο του συντονιστή αναφέρθηκε στην δημοσιογραφική πορεία του Γιώργου Τράγκα και εστίασε την προσοχή του στις θέσεις του για τα εθνικά θέματα.

«Ο λόγος μας στον Hellas FM είναι εθνικός και πατριωτικός, ευχαριστώ και τον πρόεδρο Νίκο Φύλλα, ο οποίος ουδέποτε υπέκυψε σε πιέσεις που υποκύπτουν άλλα ΜΜΕ.  Όλοι ξέρετε ποιος είναι ο Γιώργος Τράγκας, που ορθώνει το ανάστημά του σε μια περίοδο που τα συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο του… Χουντίνι.  Εμείς είμαστε εδώ για να ξυπνάμε συνειδήσεις», ανέφερε  μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής και συνάμα διευθυντής προγραμμάτων του «Hellas FM».

Ο πρόεδρος του HELLAS FM, Νίκος Φύλλας, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον δημοσιογραφικό λόγο του κ. Τράγκα και τόνισε ότι η εκπομπή του αναμεταδίδεται μέσα από το πρόγραμμα του μοναδικού 24ωρου ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού στη Νέα Υόρκη.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Φύλλας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτρης Φιλιππίδης, Σοφία Στρουμπάκη, Πέτρος Γαλάτουλας και Πέτρος Γαλάτουλας.

«Ως πρόεδρος του Hellas FM, του μοναδικού 24ωρου ελληνικού ραδιοφωνικού σταθμού της Νέας Υόρκης, θέλω να ευχαριστήσω το Γιώργο Τράγκα για την συνεργασία του με τον σταθμό και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε να αναμεταδίδουμε την εκπομπή του, γιατί παρέχει τη δυνατότητα στην ομογένεια να ενημερώνεται πιο άμεσα, πιο έγκυρα και πιο αντικειμενικά. Τιμούμε τον Γιώργο Τράγκα, τον δημοφιλέστερο δημοσιογράφο, κατ’ εμέ στην Ελλάδα, για την προσφορά του στην ενημέρωση της πατρίδας μας, γιατί έχει το σθένος να βγει μπροστά και να υψώσει την φωνή του”, είπε ο κ. Φύλλας.

Ο πρόεδρος Senate of Hellenic American Organizations, Πέτρος Γαλάτουλας, αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Βόρειο Ήπειρο μετά τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

Αναφερόμενος στην μαχητικότητα του Γιώργου Τράγκα και τόνισε ότι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα ΜΜΕ.

«Η δημοσιογραφία είναι ατομική ενέργεια.  Αν την χρησιμοποιήσουμε στην ιατρική είναι ευεργετική. Όταν όμως την χρησιμοποιήσουμε να κάνουμε ατομικές βόμβες είναι καταστροφική. Ο κ. Τράγκας ανήκει στην κατηγορία των πρώτων, που έχει μπει ο μπροστάρης του εθνικοθρησκευτικού ξεσηκώμού που γίνεται στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, καλωσόρισε τον κ. Τράγκα στο Σπίτι της Ομογένειας και εστίασε την προσοχή του στους αγώνες της ομογένειας για την προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων.
Παράλληλα  μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον, κ. Τράγκα.

«Ο Γιώργος Τράγκας είναι ένας γίγαντας της δημοσιογραφίας, ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος, ο οποίος με την πένα του και τον λόγο ου έχει γράψει μια δική του Ιστορία, η οποία θα γραφτεί και στην Ιστορία του Τύπου», τόνισε ο κ. Μεϊμάρογλου.

Ο κ. Μεϊμάρογλου και ο κ. Γαλάτουλας απένειμαν στον κ. Τράγκα τον πίνακα από την τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης του έτους 2004 στο Μπόουλιγνκ Γκριν του Μανχάταν και τόνισαν ότι ο Γιώργος Τράγκας είναι ο δεύτερος εξ Ελλάδος ο οποίος τιμάται με αυτό τον πίνακα και ότι προηγήθηκε η βράβευση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι ομογενής και έχει διατελέσει τελετάρχης της παρελάσεως της ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Δημήτρης Φιλιππίδης και τα άλλα ηγετικά στελέχη ανακήρυξαν τον Γιώργο Τράγκα επίτιμο μέλος της Παμμακεδονικής Ενωσης και του απένειμαν τιμητική πλακέτα.

Τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Τράγκα και ο πρόεδρος του «Hellas FM» Νίκος Φύλλας.

Ομιλία Γιώργου Τράγκα

Η ομιλία του Γιώργου Τράγκα, όπως επανέλαβε πολλές φορές και ο ίδιος, ήταν από στήθους και αποσπασματική, διότι ήθελε να κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον των ομογενών και το διάλογο.

Αναφερόμενος στις τιμές που του αποδόθηκαν επεσήμανε ότι ήταν οι πιο συγκινητικές της ζωής του, διότι προέρχονται από αγνούς πατριώτες που διαπρέπουν στην Αμερική χωρίς ποτέ τους να λησμονήσουν την πατρίδα.

«Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει από την ομογένεια με την διασφάλιση της επιστολικής ψήφου», επεσήμανε ο κ Τράγκας, ο οποίος υποσχέθηκε να αναγάγει και μέσα από τις εκπομπές του το μείζον αυτό θέμα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στάση του απέναντι στις δανειακές συμβάσεις της μνημονιακής περιόδου, η οποία ήταν εξ αρχής καταγγελτική και διέφερε από την πλειοψηφία των δημοφιλών ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και γνωστών δημοσιογράφων.

«Πίστευα πάντα, από την πρώτη στιγμή που ήρθε αυτό το πράγμα στην Ελλάδα, ότι θα κρατήσει σε αιχμαλωσία τον ελληνικό λαό πάνω από έναν αιώνα. Είχαν έρθει πάλι τέτοια είδους δάνεια αλλά όχι όπως αυτά. Δεν είμαι σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ ή στο Γέιλ αλλά διείδα ότι θα ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, θα τους κάνει να πληγωθούν πολύ και στο τέλος θα επιφέρει και μια τραγωδία με υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα» ανέφερε ο κ. Τράγκας, τονίζοντας πως “χρώσταγα αυτήν την στάση στα παιδιά και τον εγγονό μου”.

Σχετικά με τα τελευταία τεκταινόμενα και την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γιώργος Τράγκας εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχουν πιθανότητες «να μην περάσει» από το ελληνικό κοινοβούλιο, εμφανίστηκε όμως προβληματισμένος για την περαιτέρω εξέλιξη του Μακεδονικού, αμφιβάλλοντας για το κατά πόσον η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι διατεθειμένη να κάνει πολύ αποφασιστικούς ελιγμούς.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ομιλία.

«Θεωρώ και ελπίζω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην περάσει από την Βουλή.  Βέβαια, υπάρχει πιθανότητα να περάσει ο Τσίπρας την καυτή πατάτα στα χέρια του Κυριάκου, που θα είναι πολλαπλή, γιατί ούτε η αναστολή μείωσης των συντάξεων είναι σίγουρη κατά την γνώμη μου», επεσήμανε.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη γενέτειρα και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αδύναμη οικονομικά και ευάλωτη διπλωματικά και ότι ενδέχεται να οδηγηθεί ακόμη και σε μια ταπεινωτική επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, που θα καταλήξει σε δυσμενή αλλαγή των συνόρων για την χώρα.

«Δεν θέλω να ζω για να το δω, αλλά κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα μας βάλουν σε ένα τραπέζι και θα μας υποχρεώσουν, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας μας, να αναθεωρήσουμε. Για αυτόν τον λόγο εσείς μπορείτε να ανάψετε την σπίθα. Γιατί έχει παθητικοποιηθεί όλη η κοινωνία στην Ελλάδα.  Έχει επικρατήσει η νοοτροπία ‘και τι γίνεται τώρα, εντάξει’.  Η Ελλάδα στα σύνορά της απειλείται.  Σε ό,τι ετοιμότητα κι αν βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, για δαπάνες για εξοπλισμό πρέπει να πάρουμε την άδεια των Βρυξελλών», είπε ο Γιώργος Τράγκας,

Ο ομιλητής αναφέρθηκε και στο δημογραφικό το οποίο ως γνωστόν αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την Ελλάδα, αφ ενός μεν λόγω της μετανάστευσης αφ ετέρου δε λόγω της αύξησης της υπογεννητικότητας.

Μετά την ομιλία ο κ. Τράγκας απάντησε σε ερωτήσεις των ομογενών οι οποίες αφορούσαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, το Βορειοηπειρωτικό και τα άλλα τα εθνικά μας θέματα.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.