ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» ανακοίνωσε πρόσφατα ότι με απόφαση του Δ.Σ. ενίσχυσε με το ποσό των 50 χιλιάδων δολαρίων το ταμείο αλληλοβοηθείας, πιο γνωστό ως «ιερό φιλόπτωχο ταμείο», της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς προσφέρει καθημερινά πάνω από 300 μερίδες φαγητό σε άπορους συμπατριώτες. Ταυτόχρονα η Ιερά Μητρόπολη ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου την διανομή 2,500 δεμάτων με τρόφιμα και ρουχισμό, ενώ την ημέρα των Χριστουγέννων θα παρατεθούν δωρεάν, σε εστιατόρια της πόλης, γεύματα σε 1.200 αναξιοπαθούντες κατοίκους.
Ο πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Δήμος Σιώκης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι «ο Σύλλογός μας ανταποκρίνεται κάθε χρόνο σε διάφορα ιδρύματα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα αναγκών, με στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς με την ιδιαίτερη μας πατρίδα.

«Νοιώθουμε», πρόσθεσε ο κ. Σιώκης, «την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη για το ποιμαντορικό του έργο και ευχόμαστε «Καλά κι ευτυχισμένα Χριστούγεννα» σε όλους τους κατοίκους της ακριτικής ιδιαίτερης πατρίδας μας».

Η δωρεά αυτή δεν είναι η μόνη δωρεά του Συλλόγου Καστοριέων προς τη γενέτειρα. Τόσο ο Σύλλογος, όσο και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς προσφέρουν δεκάδες χιλιάδες κάθε φορά που η περίσταση το απαιτεί για τα ευαγή ιδρύματα και τη Μητρόπολη της Καστοριάς.

Ο Σύλλογος, ο οποίος πρόσφατα γιόρτασε την 108η επέτειο της ιδρύσεως, προσφέρει τον οβολό του και στα ευαγή ιδρύματα και κατέχει εξέχουσες θέσεις στους καταλόγους των ευεργετών τους.

Το Μάιο του 2017 ο Σύλλογος ανακοίνωση τη δωρεά των $250.000 προς τον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ για την ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.  Η δωρεά αυτή είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στον Οίκο Ευγηρίας από έναν εθνικοτοπικό φορέα.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.