ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Φαντασμαγορική με όλη τη σημασία της λέξεως και ελιπιδοφόρα ήταν η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 20ης Δεκεμβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης», της κοινότητας.

Διακόσιοι και πλέον μαθητές όλων των τάξεων από την 2α μέχρι και την 9η καθώς και η τάξη των τελειόφοιτων μοιράστηκαν τη σκηνή και κατάφεραν για δύο περίπου ώρες να καθηλώσουν την προσοχή του ακροατηρίου και σε αρκετές περιστάσεις να το μετατρέψουν σε μια τεράστια χορωδία. 

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και συνάμα ευεργέτης του Σχολείου Νίκος Ανδριώτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, του Επισκόπου Μηδείας Αποστόλου, των γενικών Προξένων της Ελλάδας και της Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα και Αλέξη Φαίδωνος Βαντέτ, αντίστοιχα, της Προξένου Λάνα Ζωχιού και των υπολοίπων προσκεκλημένων και εστίασε την προσοχή του στην παρουσία του προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέα Δρακόπουλου, του διοικητικού διευθυντή Βασίλη Τσάμη και του Αντώνη Αγουρίδη.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=jxQ4lBCB1SE&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Ο κ. Ανδριώτης αποκάλυψε ότι λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους το Σχολείο ευεργετήθηκε με το ποσό των $500.000.  Η δωρεά αυτή αποτελεί μέρους του Αποθεματικού Ταμείου των 25 εκατομμυρίων δολαρίων που προ ενός έτους προθυμοποιήθηκε να προσφέρει το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο Σχολείο.

Η δωρεά στην οποία ετοιμάζεται να υλοποιήσει το εν λόγω Ίδρυμα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικά σχολεία της Ομογένειας και όπως επεσήμανε ο κ. Ανδριώτης έχει το χαρακτήρα μιας μεγάλης διαθήκης.  Η ηγεσία του Ιδρύματος και η Σχολική Επιτροπή έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη βιωσιμότητας και έχουν σχεδόν εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για την ενεργοποίηση του αποθεματικού ταμείου.

Ο κ. Ανδριώτης επεσήμανε ότι «έχουν ήδη διανύσει τα 90% του δρόμου και ότι έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία».

Στιγμιότυπο από τη φαντασμαγορική συναυλία των μαθητών του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Ο διευθυντής του Λυκείου, Δρ. Αναστάστιος Κουλαρμάνη, μιλώντας στις Αναμνήσεις επεσήμανε ότι «το Κοινωφελές Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ο μεγαλύτερος ευεργέτης και το πιο σημαντικό σταθερός δωρητής του Σχολείου, ότι κάθε δωρεά που έχουν λάβει είχε τα δικά της προαπαιτούμενα και ότι όλες μαζί συνέβαλαν στην προσθήκη νέων σχολικών προγραμμάτων, στην αναβάθμιση των υπαρχόντων και στη δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων.

«Κάθε χρονιά έχει τις δικές της ευχάριστες εκπλήξεις και συνάμα προκλήσεις, διότι θέλουμε το σχολείο να είναι κέντρο αριστείας σε όλους τους τομείς και να καταστεί πόλος έλξης για τους ομογενείς της Νέας Υόρκης. Εφέτος γιορτάσαμε τα 60χρονα του Ημερήσιου Σχολείου και προγραμματίζουμε για τα επόμενα εκατό χρόνια. Οι δωρεές του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» καθώς επίσης η προ ενός έτους δωρεά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Νίκου Ανδριώτη μας εμπνέουν και μας δίνουν το έναυσμα να θέσουμε φιλόδοξους και ρεαλιστικούς στόχους για το μέλλον του Σχολείου και της ελληνικής παιδείας και αγωνιστούμε με αφοσίωση και πάθος για την επίτευξή τους»,  επεσήμανε ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους επισήμους, τους μαθητές και τους δασκάλους.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέας Δρακόπουλος απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με τη συναυλία επεσήμανε: «Βρεθήκαμε σε μια πραγματική όαση. Περάσαμε μια πολύ ευχάριστη και χαρούμενη βραδιά διότι τα παιδιά μας εισήγαγαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και εξέπεμψαν τα πραγματικά μηνύματα».

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά σε ένα ελληνικό σχολείο και απολαύσαμε ελληνικά τραγούδια, από παιδιά με ελληνική ψυχή και με αφοσιωμένους δασκάλους, που όπως επεσήμανε και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, μας εξέπεμψαν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον του ελληνικού σχολείου», επεσήμανε ο κ. Δρακόπουλος.

Ο κ. Δρακόπουλος, όπως επεσήμανε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νίκος Ανδριώτης, επισκέφθηκε το σχολείο προ δέκα πέντε ετών και έκτοτε παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το σχολείο, ενώ το κοινωφελές Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει προσφέρει τρία περίπου εκατομμύρια δολάρια (συμπεριλαμβανομένης και της εν λόγω δωρεάς).

Το «Radio City Hall» είναι εδώ

«Τα παιδιά μας είναι έτοιμα για το «Radio City Hall» και η επόμενη χριστουγεννιάτικη συναυλία πρέπει να λάβει χώρα στη σκηνή του», έλεγε μετά τη συναυλία μια γιαγιά σε μερικές μανάδες την ώρα που εξέρχονταν από τη συναυλία.

Μια άλλη μητέρα που παρακολουθούσε εκ του μακρόθεν τη συνομιλία της αποκρίθηκε: «Το «Radio City Hall» είναι εδώ, είναι το Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» το οποίο έχει μετατραπεί σε Broadway της ομογένειας».

Τα παιδιά τους χαμογέλασαν και ένα κορίτσι της 12ης Τάξης πρόσθεσε: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Η συναυλία που είδατε απόψε δεν είναι η μόνη, αλλά η τελευταία από μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν σε τούτη την αίθουσα, καθώς επίσης και στην αίθουσα «Νίκος Ανδριώτης». Προηγήθηκαν οι γιορτές του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, καθώς επίσης και του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου».

Η συναυλία

Η εν λόγω συναυλία διέφερε από όλα τα άλλα πολιτιστικά δρώμενα του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, διότι είχε ως πρωταγωνιστές όλους τους μαθητές από τη 2η μέχρι και την 9η τάξη, καθώς επίσης και τους μαθητές της 12ης Τάξης.

Παράλληλα ήταν η πρώτη χριστουγεννιάτικη συναυλία η οποία διοργανώθηκε στην προσφάτως ανακαινισμένη σκηνή και αίθουσα και συνάμα η πρώτη στην οποία δοκιμάστηκαν τα νέα στερεοφωνικά συστήματα και ο φωτισμός.

Στιγμιότυπο από τη φαντασμαγορική συναυλία των μαθητών του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η υποδιευθύντρια του Λυκείου Ελένη Καραγεωργίου, η οποία ανέλαβε και το ρόλο της παρουσιάστριας απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι η συναυλία είχε ως πρωταγωνιστές διακόσιους και πλέον μαθητές, τους πιανίστες και διευθυντές των χορωδιών Ευάγγελο Χαζίρογλου και Φύτο Στράτη, τη χορογράφο Κική Σταματογιάννη  και  τις δασκάλες Αγγελική Αγκά, Philip Borisuck, Anna Diogia, Lauren Franchino,  Βούλα Γαβαλά, KIsa Giacalone, Σταύρο Κιλιμιντζόγλου, Ζωή Κουρτίδου, Χριστίνα Μακρίδη, Erin Maley, Πέγγυ Σιμάκου, Ρίτα Συντήλα και Χλόη Τσιάμη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι είναι τα 20ά Χριστούγεννα που γιορτάζει με τους μαθητές του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα μηνύματα των Χριστουγέννων τα εξέπεμψαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά μας.

Στη συνέχεια συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς, τους δασκάλους, τη διεύθυνση και τη σχολική επιτροπή και εστίασε την προσοχή του στο έργο του Κοινωφελούς Ιδρύματος  «Σταύρος Νιάρχος». Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν βοηθάει μόνο την ελληνική παιδεία, αλλά και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και ότι με τις δωρεές του έχει δημιουργήσει έδρες Ορθοδοξίας σε πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων και στο University of Notre Dame.

«Συγχαρητήρια γι αυτό το σπουδαίο σχολείο για το οποίο η Αρχιεπισκοπή και κατ΄ επέκταση η ομογένεια είναι υπερήφανοι», κατέληξε ο κ. Δημήτριος.

Ο κ. Ανδριώτης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» για τη συναυλία επεσήμανε: «Είναι όλο αναμνήσεις η υπόθεση σήμερα τουλάχιστον για μας που πάμε πίσω πολλά χρόνια. Είναι γλυκές αναμνήσεις και αισιοδοξία. Τα παιδιά κλέβουν την ώρα από τα μαθήματά τους , γιατί δε μένει πολύς ελεύθερος χρόνος και παρουσίασαν μια αξιόλογη συναυλία».

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους, στους δασκάλους, στη διοίκηση από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Απόψε για μια ακόμη φορά αποδείξαμε ότι επιδιώκουμε την αριστεία και κρίνοντας από τα σχόλια των προσκεκλημένων και του ακροατηρίου μπορώ να πω πως για μια ακόμη φορά βρεθήκαμε ένα βήμα πιο κοντά στην τελειότητα», κατέληξε ο κ. Ανδριώτης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.