Καθημερινή «Οδύσσεια» για μια εμβολιασμένη ηλικιωμένη ομογενή

0
59
Οι εμβολιασμένοι.

Αν και πλήρως εμβολιασμένη κατά του κορωνοϊού στον Καναδά, το πιστοποιητικό της στην αγορά του Ηρακλείου δεν επαληθεύτηκε ψηφιακά μέσω της σάρωσης του κωδικού QR

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνει μια ηλικιωμένη ομογενής, που τα τελευταία χρόνια μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στις δύο της πατρίδες, επιλέγοντας να ζει ένα εξάμηνο στον Καναδά κι ένα εξάμηνο στην Κρήτη.

Αν και πλήρως εμβολιασμένη στον Καναδά, όταν προσφάτως για πρώτη φορά χρειάστηκε να κατέβει για ψώνια στην αγορά του Ηρακλείου, η ψυχρολουσία ήταν μεγάλη, καθώς το πιστοποιητικό της δεν επαληθεύτηκε ψηφιακά μέσω της σάρωσης του κωδικού QR.

Στην πρώτη «πόρτα» – και μάλιστα με εμφανέστατη αμφισβήτηση για την εγκυρότητα του εγγράφου – η ίδια ευγενικά το αποδέχτηκε. Όταν, ωστόσο, το σκηνικό επαναλήφθηκε, αναγκάστηκε να κάνει «φύλλο και φτερό» το σχετικό ΦΕΚ και να προσφύγει για επιβεβαίωση και στον Εμπορικό Σύλλογο.

Όπως αναφέρεται για τον έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού από τρίτη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτός μπορεί να γίνει με το ίδιο το έγγραφο και με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Ξεκάθαρη η νομοθεσία μεν, αλλά άγνωστη για τους περισσότερους, με αποτέλεσμα η ίδια να έχει πλέον κυριολεκτικά περιορίσει τις καταναλωτικές της συνήθειες από φόβο και μόνο.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.