ΑΘΗΝΑ. ( https://www.iefimerida.gr) Το κτίριο το οποίο στέγασε έναν από τα δημοφιλέστερα στέκια για τους ξενύχτηδες της Αθήνας, δεν υπάρχει πια. Την περασμένη Τρίτη οι μπουλντόζες γκρέμισαν το κτίριο όπου στέγασε επί χρόνια στην Κυψέλη την ταβέρνα «Το αυγό του Κόκκορα».

Από τις σάλες της ιστορικής ταβέρνας, που λειτούργησε από το 1982 έως το 2007 στην οδό Σποράδων 40, διπλά από τη Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη, πέρασε σχεδόν όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος του θεάματος και της διασκέδασης τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Επώνυμοι και απλοί Αθηναίοι αλλά και πολιτικοί, επιχειρηματίες, αθλητές .

Στο Αυγό του Κόκκορα, σήμερα, στο Μεταξουργείο φιλοξενείται ένα κολάζ φωτογραφιών από τις θρυλικές εκείνες νύχτες στην Κυψέλη.

Κατεδασίστηκε το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν η ταβέρνα “Το Αυγό του Κόκκορα”. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Χρήστος Μπόνης.

Το μικρό εστιατόριο στην Κυψέλη άνοιγε τις πόρτες του κάθε απόγευμα στις οκτώ και έκλεινε το ξημέρωμα κατά τις έξι. Οπως γράφει το estiasi-diaskedasi.gr, την εποχή εκείνη όλα τα «μαγαζιά» κατέβαζαν ρολά στις 2 τη νύχτα υποχρεωτικά, λόγω του σχετικού νόμου για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ξενύχτηδες, όμως, αναζητούσαν στέκι και κάτι να τσιμπήσουν. Ο ιδιοκτήτης του «Αυγού του Κόκορα», έδωσε τη λύση: Με αναμμένα κεράκια φώτιζε την ταβέρνα και τους γύρω χώρους και κρατούσε το μαγαζί του ανοιχτό μέχρι το ξημέρωμα.

Το κτίριο όπου στέγασε το Αυγό του Κόκκορα από το 1983 έως το 2007 στην Κυψέλη, όπως ήταν το τελευταίο διάστημα πριν γκρεμιστεί.
Το νέο αυτό μεταδόθηκε ταχύτατα σε όλη την Αθήνα και πολλοί Αθηναίοι άρχισαν να συρρέουν στο Αυγό του Κοκκορα, για να γευθούν μια ζεστή κοκκορόσουπα και όλα τα υπόλοιπα υπέροχα εδέσματα του, κάτω από το φως των κεριών. Και κάπως έτσι το Αυγό του Κόκκορα έγινε μόδα, σημείο αναφοράς των ξενύχτηδων της Αθήνας.

Το 2007 το Αυγό του Κόκκορα έφυγε από το στέκι της Κυψέλης και μεταφέρθηκε αρχικά στην παραλία και στη συνέχεια στο Μεταξουργείο, όπου συνεχίζει την πορεία του στην εστίαση. Το κτίριο όπου στεγάστηκε κατά την πρώτη του περίοδο το Αυγό του Κόκκορα, γκρεμίστηκε την περασμένη Τρίτη.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.