Καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά το Κοινοτικό Κέντρο Ελληνορθόδοξου ναού στη Νότιο Αφρική

Το κοινοτικό κέντρο του Καθεδρκού Ναού του Κέιπ Τάουν που έγινε παρανάλωμα του πυρός. Φωτογραφία: https://www.news24.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά το κοινοτικό κέντρο του Ελληνορθόδοξου Καθεδρικού ναού στο Γούντστοκ, προάστιο του Κέιπ Τάουν, της Νοτίου Αφρικής, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021. Ο ναός αυτός είχε ανεγερθεί το 1904 και είναι ο παλαιότερος ναός στο νότιο ημισφαίριο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Κέιπ Τάουν κ. Φώτης Σούσαλης, ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες και άφησε πίσω της ολοσχερή καταστροφή. Ο επιστάτης της του ναού βρισκόταν στο ναό την ώρα της πυρκαγιάς, αλλά ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Το κοινοτικό κέντρο χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή κεριών για το Πάσχα. Κύριο μέλημα μας, είπε ο κ. Σούσαλης, είναι η αντικατάσταση των κεριών.

Ο ναός δεν υπέστη ζημιές παρά μόνον από τους καπνούς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τις περιοχές του Κέιπ Τάουν και του Σόλτ Ρίβερ.

Ο κ. Σούσαλης μάλιστα ευχαρίστησε τόσο τους γείτονες του ναού όσο και τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ζερμέιν Κερλέσι, η πυρκαγιά κατασβήστηκε πλήρως μια σχεδόν ώρα μετά το αρχικό τηλεφώνημα στην υπηρεσία στις 12:33 μ.μ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αίθουσα στην οποία γινόταν η παρασκευή κεριών, καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο ο κυρίως ναός παρέμεινε ανέπαφος, εκτός από μικρές μόνο ζημιές στην είσοδο του ναού».

Οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Κοινότητας θα αναζητήσουν πλέον πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών στο Κοινοτικό Κέντρο.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.