Αγαπητοί φίλοι, Χρόνια πολλά! Ευλογημένα και ευφρόσυνα Χριστούγεννα. Υγεία, χαρά, ευτυχία, επιτυχίες και επί γης ειρήνη. Καλή Πρωτοχρονιά!

Οι «Αναμνήσεις» αναμφίβολα είναι το νεότερο ομογενειακό μέσο ενημέρωσης. Με τη δική σας αγάπη, ενθάρρυνση και υποστήριξη κατάφεραν να εκπλήξουν ευχάριστα την ομογένεια και τον απανταχού ελληνισμό και να τους προσφέρουν μια εναλλακτική, έγκυρη, έγκαιρη και απαλλαγμένη από τα «fake news» πηγή ενημέρωσης και συνάμα σημείο αναφοράς.

Οι είκοσι περίπου μήνες που μεσολάβησαν από την παραίτησή μου – μετά από δύο δεκαετίες – από τον «Εθνικό Κήρυκα» ήταν οι πιο δύσκολοι της δημοσιογραφικής μου καριέρας στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Με το πείσμα, με τη σκληρή εργασία, με την υποστήριξη και την αγάπη των συνεργατών μας καταφέραμε βήμα προς βήμα να μετατρέψουμε την ιστοσελίδα σε μια διαδικτυακή εφημερίδα με όλη τη σημασία της λέξεως, η οποία έχει ως κεντρομόλο δύναμη την ομογένεια.

Τα τρια χορευτικά σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την δασκάλα Έφη Χάτσου, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι «Αναμνήσεις» διαφέρουν από πολλές άλλες ομογενειακές και αμερικανικές διαδικτυακές εφημερίδες διότι τόσο η ενημέρωση, όσο και οι υπηρεσίες της παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. 

Τα 95% της ύλης είναι πρωτογενείς ειδήσεις και αποκλειστικά ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο τα οποία παρέχουν στους αναγνώστες στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να πληροφορηθούν άμεσα τα τεκταινόμενα στην ομογένεια.

Οι αναλύσεις και τα σχόλια εστιάζονται αποκλειστικά και μόνο σε θέματα που αφορούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα, τα εθνικά μας θέματα, την Ελλάδα και την Κύπρο και έχουν χρήσιμο χαρακτήρα.

Με την ανιδιοτελή υποστήριξη και την αυταπάρνηση του Ντίνου Αυλωνίτη καταφέραμε να παράσχουμε στις «Αναμνήσεις» τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους Αθλητικό Τμήμα και να προβάλλουν την αθλητική κίνηση της ομογένειας.

Γενική άποψη από την παράσταση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Έμφαση δώσαμε στον ανθρώπινο πόνο και στις ιστορίες ομογενών εκτιμώντας την προσφορά τους και προβάλλοντάς τους ως υποδείγματα προς μίμηση. Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει 472 ιστορίες ηγετών, παλαιμάχων, αγωνιστών, επιχειρηματιών, φιλανθρώπων και των αφανών ηρώων της ομογένειας. Οι ιστορίες αυτές αποτελούν πολύτιμους θησαυρούς της ιστορίας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και πολύτιμα εργαλεία για τους ιστοριοδίφες του μέλλοντος. 

Με την πάροδο του χρόνο αυξήσαμε τις υπηρεσίες που παρέχουν οι «Αναμνήσεις» στο αναγνωστικό τους κοινό και κατ΄ επέκταση σε όλη την ομογένεια.

Μεταξύ αυτών μπορούμε να αναφέρουμε το «Ημερολόγιο» των «Αναμνήσεων» στο οποίο καταγράφονται τα πολιτιστικά, αθλητικά, φιλανθρωπικά και κοινωνικά δρώμενα της ομογένειας με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Το Ημερολόγιο των «Αναμνήσεων» είναι συμβατό με τα ημερολόγια της «Google» και συνδέοντάς τα μπορείτε να λάβετε προειδοποιήσεις για τα δρώμενα στα οποία είχατε δηλώσει συμμετοχή.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη για τα παιδιά. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος

Οι «Αναμνήσεις» παρέχουν τη δυνατότητα στις ομογενειακές επιχειρήσεις, στα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και ευαγή ιδρύματα, στους Συλλόγους, στις κοινότητες και στην ίδια την Εκκλησία να διαφημιστούν με το χαμηλότερο κόστος που υπάρχει στην αγορά διασφαλίζοντας παράλληλα μεγάλη προβολή.

Προ δύο περίπου μηνών προσθέσαμε και το «Ευρετήριο Ιατρών» το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους ομογενείς να επιλέξουν τον οικογενειακό τους γιατρό  είτε τον ειδικό και στους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο να επιλέξουν τους καλύτερους γιατρούς για δεύτερη γνωμάτευση.

Όσα προαναφέραμε αποτελούν την αρχή και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τη δική σας βοήθεια, φίλοι αναγνώστες,  θα μπορέσουμε το 2020 να προβούμε σε νέες καινοτομίες και να προσφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες.

Στιγμιότυπο από την υποδοχή που επεφύλαξε στους ομογενείς ο κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GOA/ Δημήτρης Πανάγος.

Ενισχύστε τις «Αναμνήσεις»

Η εορταστική περίοδος που διανύουμε μας παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη, τη συμπαράσταση και το πιο σημαντικό το έναυσμα να προσφέρουμε τον οβολό μας για τη στήριξη των ευαγών ιδρυμάτων, των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων συμπεριλαμβανομένων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Όσοι  λοιπόν πιστεύετε στην χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των «Αναμνήσεων» και θέλετε να συμβάλλετε στην οικονομική μας εκστρατεία κάνετε κλικ στο κουμπί «Donate» που υπάρχει στην ιστοσελίδα (https://www.anamniseis.net/donate/) .

Το κουμπί αυτό είναι συνδεδεμένο με την τράπεζα «Pay Pal», είναι απόλυτα ασφαλές και γίνονται δεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Όσοι προτιμάτε τον παραδοσιακό τρόπο σημειώστε στις επιταγές σας: “Anamniseis Media Group” και ταχυδρομήστε τες στη διεύθυνση: Anamniseis Media Group, P.O.Box 690032, East Elmhurst, NY, 11369 – 0032.

Καλές γιορτές, υγεία, χαρά, ευτυχία, ειρήνη και δικαιοσύνη σε όλον τον κόσμο. 

Με σεβασμό και εκτίμηση, Δημήτρης Τσάκας, Ιδρυτής – αρχισυντάκης

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.