Τζον Αντώνης Νταγκινάκης – John Anthony Dageenakis (1932 – 2019)

  0

  Ο Τζον Αντώνης Νταγκινάκης (John Anthony “Tony” Dageenakis) την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019 από τις 5.00 – 7.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Ahlberg Funeral Chapel  στη διεύθυνση 326 Terry St, Longmont, CO 80501.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 18 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. στον ιερό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη διεύθυνση 5640 Jay Rd, Boulder, CO 80301. Αμέσως μετά θα λάβει χώρα στο στενό οικογενειακό κύκλο ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο Green Mountain Cemetery.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Elayne, τα αγόρια του Anthony και Linda και τα παιδιά τους  John και Bethani, Danielle and Alexa, Jeffrey και Nicole και τα παιδιά τους David και Serena, Christopher και Hannah καθώς και Craig και Caryn και τα παιδιά τους Kymberly και Wade και Sotera, τα έξι δισέγγονα Mason, Christian, Tyson, Greysen, Phoenix και Zoey, τα αδέλφια Josephine Pritchard, Helen Craver, Ann Jacyszyn και Anthony Dageenakis, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1932 στο Τζονστάουν της Νέας Υόρκης και ήταν το δεύτερo από τα 7 παιδιά των Αντονι Τζον και Καρμέλα Νταγκινάκη.

  Υπηρέτησε στο Nαυτικό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, από το 1950 έως το 1953 και επέστρεψε στο Upstate New York για να παντρευτεί την Ελένη Νικόλα (Elayne Nicholas), στις 20 Σεπτεμβρίου του 1953.

  Οι δυο τους μετακόμισαν στο Μπούλντερ το 1954, για να σπουδάσει στο «University of Colorado», στον κλάδο των ηλεκτρολόγων μηχανικών.

  Το 1957 απέκτησε το δικό του πρατηρίου βενζίνης, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

  Ο αείμνηστος ήταν μέλος πολλών φιλανθρωπικών οργανισμών και της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, της AHEPA.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην κοινότητα των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη διεύθυνση 5640 Jay Rd, Boulder, CO 80301.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.