ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ιστορική ομογενειακή ομάδα του Greek American στέφθηκε κυπελλούχος Νέας Υόρκης στο ερασιτεχνικό κύπελο ENYSSA, US National Amateur Cup. Το προπονητικό δίδυμο Νετάλ, Ζωμόπουλος αρχιτέκτονες της επιτυχίας οδήγησαν την Ελληνική ομάδα στην νίκη έκπληξη αντιμετωπίζοντας την πανίσχυρη περυσινή πρωταθλήτρια Lansdowne Yonkers FC με 1 – 0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομογενειακή ομάδα έσπασε το αήττητο της Lansdowne. Δεν είχε χάσει αγώνα από τις 15 Νοεμβρίου 2020 τότε που ηττήθηκε από τη ΔΟΞΑ ΝΥ με 2-0.

Η επιθετική γραμμή με Saeed Robinson από τα αριστερά και Sebas Goicochea από δεξιά έκαναν άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο μέχρι 39’ λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου όπου ο πρώην διεθνής της εθνικής Μεξικού Sebas Goicochea με σουτ έξω δεξιά από την περιοχή έγραψε το 1 – 0, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ας σημειωθεί ότι στο 25’ λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο πορτιέρο του Greek American απέκρουσε πέναλτι και έστειλε τη μπάλα αριστερά έξω από τη γραμμή σε κόρνερ.

Η ανεπάντεχη νίκη έκπληξη του Greek American γιορτάστηκε με ξέφρενους πανηγυρισμούς από παίκτες και παράγοντες. Με την τεράστια σε μέγεθος επιτυχία φέρνει την ομογενειακή ομάδα στην κορυφή του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Στην επόμενη φάση ο Greek American θα αντιπροσώπευση επάξια την πολιτεία στην επόμενη φάση με αντίπαλο την κυπελλούχο Connecticut απέναντι στους Newtown Pride.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φώτης Μπουκλής, Τομ Μπουκλής, Κώστας Πολίτης και Αντώνης Δρίζης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Greek American.
Ο Φώτης Μπουκλής με το τρόπαιο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Greek American.
Ο Ruben Arzate με το τρόπαιο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Greek American.
Στιγμιότυπο από τον αγώνα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Greek American.
Οι αθλητές ενώ πανηγυρίζουν για το γκολ της νίκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Greek American.
Το τρόπαιο,
Στιγμιότυπο από τον αγώνα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Greek American.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.