ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα επτακόσια περίπου στελέχη και μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τα οποία συμμετείχαν στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Στάτεν Αϊλαντ επεφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στους ομογενείς Νικόλ Μαλλιωτάκη και Μιχάλη Ταννούση, καθώς επίσης και στους υπολοίπους υποψήφιους εν όψει των προκριματικών εκλογών της 23ης Ιουνίου 2020.

Το συνέδριο έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020 στο κέντρο «Vanderbilt» του Στάτεν Αϊλαντ και στην πρώτη σειρά κάθονταν με υπερηφάνεια οι γονείς της Νικόλ Μαλλιωτάκη και του Μιχάλη Ταννούση, οι οποίοι δέχονταν τα συγχαρητήρια των ομογενών και ξένων.

Ο Μιχάλης Ταννούσης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» προ δύο περίπου εβδομάδων έλαβε την υποστήριξη της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Μπρούκλιν και συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία έχοντας ένα προβάδισμα  έναντι του αντιπάλου του, του αλβανικής καταγωγής Μαρκ Κέπι.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Στάτεν Αϊλαντ, Brendan Landry και ο ομογενής υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Ταννούσης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μιχάλη Ταννούση.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη προ δύο περίπου εβδομάδων απέσπασε την υποστήριξη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και η ανθουσιώδης στήριξη του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της δίνει ένα προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της Joseph Caldarera, που είναι εισαγγελέας του Μπρούκλιν .

Τόσο η Νικόλ Μαλλιωτάκη, όσο και ο Μιχάλης Ταννούσης θεωρούνται φαβορί για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και τα ηγετικά στελέχη και τα μέλη του Ρεπουμπιλανικού Κόμματος που συμμετείχαν στο συνέδριο δεσμεύτηκαν να αγωνιστούν ούτως ώστε να διασφαλίσουν τη νίκη τους στις προκριματικές εκλογές.

Εάν κερδίσουν τις προκριματικές της 23 Ιουνίου 2020 τότε η Νικόλ Μαλλιωτάκη θα αναμετρηθεί με τον νυν ομοσπονδιακό βουλευτή Max Rose, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του. Ο κ. Rose ψήφισε υπέρ της παραπομπής του προέδρου Τραμπ στο Δικαστήριο και κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ομογενούς πολλοί χειροκροτούσαν και αναφωνούσαν «άλλα τέσσερα χρόνια» «παραπέμψατε τον Max Rose (‘four more years’ και ‘impeach Max Rose’).

Ο Μιχάλης Ταννούσης με τον Γιώργο Μαλλιωτάκη, πατέρα της Νικόλ, αριστερά και τον πατέρα του Αντώνη Ταννούση: Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη ευχαρίστησε το κόμμα για τη στήριξη και εμπιστοσύνη, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι ενωμένοι θα κερδίσουν τον πολιτικό της αντίπαλο της Max Rose.

Ο Μιχάλης Ταννούσης, ο οποίος έχει διατελέσει εισαγγελέας του Στάτεν Άϊλαντ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη και υποσχέθηκε ότι «θα είναι η φωνή και ο εκπρόσωπος των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων, οι οποίοι αξίζουν μία κυβέρνηση που θα έχει ως στόχο και προτεραιότητά της τα συμφέροντα των πολιτών, την ασφάλεια, τις φοροαπαλλαγές, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς και οτιδήποτε άλλο συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στο συνέδριο παραβρέθηκε και μίλησε και Τζον Πενς, ανιψιός του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.   

Το συνέδριο πέραν των ομογενών εξέφρασε την υποστήριξη του προς τον νυν πολιτειακό γερουσιαστή Andrew Lanza και τον πολιτειακό βουλευτή Michael Reilly που θα κατέβουν χωρίς αντιπάλους, στον δικηγόρο Anthony DeGuerre που διεκδικεί την έδρα του πολιτειακού βουλευτή Micheal Cursick, στον Paul Ciurcina Jr που διεκδικεί την έδρα του πολιτειακού βουλευτή Charles Fall, καθώς επίσης και του Ronald Castorina Jr. για το αξίωμα του δικαστή του αστικού δικαστηρίου του Μανχάταν (New York City Civil Court).

Η υποψήφια ομοσπονδιακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη, ενώ ετοιμάζεται για να μιλήσει στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Brendan Lantry. Φωτογραφία: Ααμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Ronald Castorina Jr. για το αξίωμα του δικαστή του αστικού δικαστηρίου του Μανχάταν (New York City Civil Court). Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.