Ιωάννης Σταυρόπουλος – Ioannis Stavropoulos (1941 – 2019)

  0

  Ioannis Stavropoulos

  (1941 – 2019)

  Ο Ιωάννης Σταυρόπουλος

  Ο Ιωάννης Σταυρόπουλος (Ioannis Stavropoulos) την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Φεβρουαρίου 2019, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. και της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019, από τις 2.00 – 5.00 και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home», στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, NY 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία  θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, 30-11 30th Drive, Astoria, NY 11102.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery», στη διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N.Y., 11370.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγο Αρετή Σταυροπούλου, τα παιδιά Ελένη και Φραγκίσκο Γεωργίου,, Μαρία και Μιχάλη Ποζαπαλίδη, Δρ. Χρήστο και Laura Σταυροπούλου, τα εγγόνια Λουκά Γεωργίου, Ισαβέλλα και Κωνσταντίνο Ποζαπαλίδη, Γιάννη και Alec Σταυρόπουλο, τα αδέλφια Κυριάκο και Αγλαϊα Σταυροπούλου, Κώστα Σταυρόπουλο, Μαρία και Γιάννη Πασχαλίδη, Φίλιππο και Νόπη Σταυροπούλου, τους κουνιάδους, τα ανίψια τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ, στην Αυστραλία και στην Ελλάδα

  Ο Ιωάννης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1941 στο Ριγάνι της Ναυπακτίας και μεγάλωσε στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας.

  Οι αείμνηστοι γονείς του Χρήστος και Ελένη Σταυροπούλου έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά και συγκεκριμένα τους Κυριάκο, Ιωάννη, Κώστα, Μαρία και Φίλιππο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μου.

  Ο Ιωάννης ήταν οδηγός στα φορτηγά και στην Πάτρα γνώρισε και ερωτεύτηκε την Αρετή το γένος Καλαβρουζιώτη, η οποία την εποχή εκείνη ετοιμάζονταν να φύγει με τα αδέλφια της στη Μελβούρνη. Αρραβωνιάστηκαν και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα η Αρετή έφυγε για την Αυστραλία.

  Μετά από έναν περίπου χρόνο η μεταναστευτική υπηρεσία της Αυστραλίας ενέκρινε την αίτηση και ο Ιωάννης ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι με το καράβι για τη Μελβούρνη. 

  Στις 27 Δεκεμβρίου 1965 ο Ιωάννης και η Αρετή χόρεψαν το Χορό του Ησαϊα και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.  Όταν η Αρετή έμεινε έγκυος αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Πάτρα για να μεγαλώσουν εκεί τα παιδιά τους. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, την Ελένη, τη Μαρία και τον Χρήστο.

  Ο μεγαλύτερος αδελφός του ο Κυριάκος, ο οποίος είχε έρθει νωρίτερα στην Αμερική τους προσκάλεσε και το 1973 ο Ιωάννης και η Αρετή και τα ανήλικα παιδιά τους ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αστόρια.

  Ο Ιωάννης αρχικά εργάστηκε στα εστιατόρια και με την πάροδο του χρόνου αγόρασε μια καντίνα και εργαζόταν στο Μανχάταν. Μετά από μερικά χρόνια αγόρασε το πρώτο ταξί και ήταν ιδιοκτήτης και οδηγός. Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό απέκτησε και άλλα και δημιούργησε το δικό του στόλο.

  Στη συνέχεια αγόρασε ένα συνεργείο αυτοκινήτων και ασχολήθηκε με τις πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Σε ηλικία 58 ετών συνταξιοδοτήθηκε.

  Ο Ιωάννης και η Αρετή Σταυροπούλου πίστευαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους και τους παρείχαν τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν από το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας καθώς επίσης και από τα καλύτερα πανεπιστήμια.
  Η Ελένη σπούδασε γλωσσολογία και ειδικεύτηκε στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας, η Μαρία ολοκλήρωσε τις σπουδές τους τομείς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της Εκπαίδευσης και της Τεχνολογίας (Media Education & Technology) και ο Χρήστος Σταυρόπουλος ακολούθησε την ιατρική και ειδικεύτηκε στην καρδιοχειρουργική.

  Ο αείμνηστος διακρινόταν για το φιλότιμο, τη εργατικότητά του και το σπάνιο του χαρακτήρα του. Ήταν ενάρετος, γενναιόδωρος και υπόδειγμα συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού, κουνιάδου και θείου.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο: New York Heart Research Foundation, 200 Old Country Road, Mineola NY 11501, (516) 739 4982, email: research@nyhrf.org.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.