Ημέρα θλίψης η 1η Αυγούστου 2021 για τους Ροδίους της Νέας Υόρκης

0
210
Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες των εναέριων μέσων για την κατάσβεση της φωτιάς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ώρα που οι πυροσβέστες και οι εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής έδιναν μάχη με την πύρινη λαίλαπα οι Ρόδιοι της Νέας Υόρκης προσεύχονταν να τεθούν το γρηγορότερο δυνατόν υπό έλεγχο. Ο Σύλλογος Ρόδου Νέας Υόρκης «Απόλλων» εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ανακηρύσσει ως ημέρα θλίψης την 1η Αυγούστου 2021.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου που φέρει τις υπογραφές του προέδρου Νίκου Καρτάλη και της γραμματέως Ελένης Σακέλλη.

Με αφορμή το ξέσπασμα της πυρκαγιάς και τις τεράστιες δραματικές επιπτώσεις που προκαλεί η πύρινη αυτή λαίλαπα στους συμπολίτες, την κοινωνία, και το οικοσύστημα του τόπου μας, ο σύλλογος της Ρόδου Νέας Υόρκης – Απόλλων καθορίζει ως ημέρα θλίψης την χθεσινή, 1η Αυγούστου, 2021.

Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης και ενωμένοι, όλοι οι απόδημοι Ρόδιοι του εξωτερικού, μεταφέρουμε την ένθερμη συμπαράσταση, άλλα και την έμπρακτη στήριξη μας στην ιδιαίτερη μας πατρίδα, τη Ρόδο.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο. Από αριστερά διακρίνονται η ταμίας Θάλεια Τζώρζη-Βλεπάκη, η γενική γραμματέας Ελένη Σακέλλη, πρόεδρος Νίκος Καρτάλης και η αντιπρόεδρος Καλλιόπη Ζιάγκος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παν-Ροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους εμπλεκόμενους τοπικούς και κρατικούς φορείς, αλλά και τους αμέτρητους εθελοντές που δίνουν αυτή την ώρα μάχη, με ηρωικό τρόπο, για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Προέχει η απόλυτη προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ακεραιότητα της δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας – η προστασία του τόπου μας, των πολιτών, των επισκεπτών και του φυσικού οικοσυστήματος της Ρόδου.

Η επόμενη μέρα θα μας βρει στο πλευρό της κοινωνίας για να βοηθήσουμε τους πληγέντες και την αποκατάσταση της φύσης, αλλά και ενεργούς στη συζήτηση για να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή θωράκιση του τόπου μας από μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα που προέρχονται είτε από τον ανθρώπινο παράγοντα ή την κλιματική αλλαγή.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.