NEA ΥΟΡΚΗ. Παρουσία του Κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο και του γνωστού κωμικού Τρέσι Μόργκαν έγιναν το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, στο εκθεσιακό κέντρο «Τζέικομπ Τζάβιτς», που θεωρείται ως ενα απο τα μεγαλύτερα σαλόνια αυτοκινήτου στην Αμερική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της ιαπωνικής εταιρείας Νισάν, μια σειρά απο 50 αυτοκίνητα είχε προγραμματιστεί να  πλαισιώσουν την παρέλαση των εγκαινίων, ενώ σε περίπτωση βροχής, είχε προβλεφθεί η εμφάνιση 15 αυτοκινήτων.

Η αυτοκίνηση στην Αμερική βρίσκεται σε ενα κρίσιμο σημείο μιας και ο ρόλος της δείχνει να μετακινείται προς την ηλεκτροκίνηση, ενω όλο και περισσότερα τα συμβατικά αυτοκίνητα διώκονται ή αντιμετωπίζουν υπέρογκα εξοδα κυκλοφορίας, όπως τα ακριβά διόδια και την πιθανότητα εφαρμογής της κοστολόγησης για όσους επιθυμούν να εισέλθουν στο Μανχάταν απο τους 61 δρόμους και κάτω. Το μέτρο αυτό με την ονομασία «τέλη κυκλοφοριακής συμφόρισης» θα δημιουργήσει ενα κλίμα αναταραχής στην πόλη και ήδη διάφορες επαγγελατικές ομάδες ζητούν να εξαιρεθούν απο την εφαρμογή του.

Το κλασικό μοντέλο Miata της Mazda, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Στο μεταξύ ενας καλός φίλος της ιστοσελίδας, μου εξομολογήθηκε πρόσφατα ότι πούλησε το υβριδικό αυτοκίνητο που κατείχε, διότι τελικά ως κάτοικος του Μανχάταν δεν χρειάζεται παρά μόνο τις δημόσιες συγκοινωνίες για την μετακινησή του ή στην καλύτερη περίπτωση ενα ποδήλατο που ήδη χρησιμοποιεί.

Όμως ακόμα και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων καταλαβαίνουν ότι σιγά-σιγά πρέπει μα στρέψουν το βάρος της κατασκευής νέων μοντέλων  στην ηλεκροκίνηση. Μάλιστα μια από τις πιο νέες εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων η Rivian, παρουσίασε σε κεντρικό σημείο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου τα δυο μοντέλα που λάνσαρε πρόσφατα, ένα όχημα τύπου αγροτικό με καρότσα και ένα κλειστό όχημα τύπου SUV.

Ταυτόχρονα η Toyota και η AUDI, η Mercedes, η Jaguar και η Porsche παρουσίασαν τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και κέρδισαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του ειδικού Τύπου που διάλεξαν το μοντέλο I-Pace της Jaguar, και του έδωσαν το βραβείο του πιο καθαρού αυτοκινήτου (Green Car).

Το φημισμένο Jeep που ανήκει στην οικογένεια της Chrysler, απέκτησε και έκδοση με καρότσα. Για να κουβαλάτε πιο εύκολα τα ποδήλατα και άλλα μικρά ή μεγάλα φορτία. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Οι επισκέπτες στο φετινό Σαλόνι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα νέα μοντέλα αλλά και πολλά γνωστά «σούπερ σπορ αυτοκίνητα», τα οποία τραβούν πάντα την προσοχή του κοινού, όπως τα μοντέλα της Bugatti, της Μασεράτι, της Αλφα Ρομέο, της Λαμποργκίνι, της Κόνισεγκ και άλλων μικρότερων κατασκευαστών.

Αλλα και τα πιο συμβατικά αυτοκίνητα της Φορντ, της Τζενεραλ Μοτορς, της Χιουντάι, της Κια, της Τζενεσις, της Σουμπαρού, της Φολκσβάγκεν, της Μάζντα, της Χόντα, της Ακιουρα, και της Ινφίνιτι.

Στο σαλόνι της Νέας Υόρκης εκτίθενται επίσης κλασικά αυτοκίνητα Ιταλών σχεδιαστών, με πρωτοβουλία του Μουσείου Αυτοκινήτου της Σαρατόγκα καθώς και μια πλειάδα αυτοκινήτων τύπου SUV και επαγγελματικών οχημάτων αλλά και τα περίφημα οχήματα τύπου Jeep, που πρόσφατα απέκτησαν και έκδοση με καρότσα.

H πρόταση για ηλεκτροκίνηση απο την AUDI. Η μπαταρία φορτίζεται με ηλεκτρικό ρεύμα και απο το σπίτι. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο R1S της εταιρείας RIVIANΦωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
Το νέο μοντέλο SUPRA της Toyota, για το οποίο συνεργάστηκε με την γερμανική BMW Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
Nissan GT-R 50th Anniversary. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.