Η Βουλή στηρίζει το έργο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

0
27
Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία στην Βουλή. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γιώργος Κονταρίνης.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) «Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την επικείμενη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, στην Κέρκυρα, τον επόμενο μήνα, αλλά και για τη δραστηριότητα των τελευταίων μηνών, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Τον ευχαρίστησα για μία ακόμη φορά για τη στήριξη που ο ίδιος προσωπικά και το ελληνικό Κοινοβούλιο παρέχουν στο έργο μας», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Τασούλα για την απόφαση πραγματοποίησης της συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ στις 10-12 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα τιμώντας τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Μάλιστα, όπως είπε, «ύστερα από πρόταση των Ρώσων εταίρων μας στον διεθνή θεσμό -και καθώς φέτος γιορτάζουμε και το Κοινό Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας-, η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, που υπήρξε υπουργός Εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε, επίσης, τον πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου για τις επαφές της ΔΣΟ με την ηγεσία της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και τη συνεργασία που είχαν πρόσφατα με αντιπροσωπεία των μουσουλμάνων, η οποία επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων.

Τέλος, τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στην έκδοση του τόμου για τους ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο, αλλά και του αφιερωματικού τόμου στη διορθόδοξη παρουσία του Αγίου Όρους στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας (1430-1912), που τυπώνονται με υψηλού επιπέδου προδιαγραφές στο τυπογραφείο της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε για την ενημέρωση και ενθάρρυνε τις πρωτοβουλίες της ΔΣΟ για τον διαπολιτισμικό διάλογο με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη λαών με διαφορετικό θρήσκευμα. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας συνεχάρη τον επικεφαλής της ΔΣΟ για την επιλογή της Ελλάδας ως της χώρας που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του διεθνούς θεσμού, στο πλαίσιο του επετειακού έτους για τα 200 χρόνια του αγώνα της ανεξαρτησίας. Επιπλέον, διαβεβαίωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ως ιδρυτικό μέλος της ΔΣΟ, αλλά και ως έδρα του διακοινοβουλευτικού θεσμού, θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να στηρίζει την πολυσχιδή του δράση.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.