ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής προκειμένου να συζητήσουν για τις αντικαταστατικές πρακτικές της μειοψηφίας και του συντονιστή, την αντικατάσταση του συντονιστή της επιτροπής, κ. Τιμολέοντα Κακούρου και την επάνοδο της Επιτροπής στην κανονικότητα.

Η σύσκεψη θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτριος Α. Γωνιάς θα συγκαλέσει την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και ένεκα της επιστροφής από τις διακοπές στην γενέτειρα του Γιάννη Καραπετρίδη ενδέχεται να συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση.

Σύσκεψη Επιτροπής Πρώην Προέδρων

Η απόφαση της πλειοψηφίας έχει εγείρει ερωτηματικά για την χρονική στιγμή της σύγκλισης, διότι χθες, Τρίτη, συνεδρίασε για πρώτη φορά η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή η οποία εκλέχτηκε ομόφωνα την προηγούμενη Πέμπτη από την έκτακτη γενική συνέλευση.

Αν και μέχρι και ετούτη την ώρα δεν έχει εκδοθεί κάποιο επίσημο ανακοινωθέν, εν τούτοις πληροφορίες των «Αναμνήσεων» κάνουν λόγω ότι παραβρέθηκε μόνο η μειοψηφία της Επιτροπής των Προέδρων, η οποία τους παρέδωσε και όλα τα έγγραφα συμπεριλαμβανομένων και των μηνιαίων καταστάσεων (bank statements) των τραπεζικών λογαριασμών της Ομοσπονδίας.

Στιγμιότυποαπό την ενημέρωτική συνάντηση που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτριος Α. Γωνιάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρώην πρόεδρος Δημήτριος Καλαμαράς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς τον κ. Τιμολέοντα Κακούρο (συντονιστή της επιτροπής), το οποίο κοινοποίησε σε όλους τους πρώην προέδρους αναφέρει ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορεί να παραστεί στην σύσκεψη με την Εξελεγκτική Επιτροπή. Ταυτόχρονα εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο που εκλέχτηκε η Εξελεγκτική Επιτροπή και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το περιορισμένο χρονικό διάστημα που έχει στην διάθεσή της η επιτροπή για να εξετάσει τις καταγγελίες για τις οικονομικές ατασθαλίες.

Ο κ. Καλαμαράς καλεί τον κ. Κακούρο να παραδώσει στην Εξελεγκτική Επιτροπή τις έγγραφες καταγγελίες εις βάρους του πρώην προέδρου Πέτρου Γαλάτουλα που είχαν τεθεί επί τάπητος στην Επιτροπή των πρώην προέδρων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Αν και δεν διευκρινίζει ότι οι καταγγελίες εις βάρους του κ. Γαλάτουλα οδήγησαν στον διχασμό της επιτροπής, εν τούτοις από τα συμφραζόμενα και κυρίως η ένστασή του για γεγονός ότι η πενταετία που θα εξετάσει η Εξελεγκτική Επιτροπή δεν συμπεριλαμβάνει τα δύο πρώτα χρόνια της προεδρίας του κ. Γαλάτουλα καθιστούν ακόμη πιο ορατή την βασική αιτία της διχόνοιας.

Τέλος ο κ. Καλαμαράς εκφράζει την ένστασή του για τον τρόπο εκλογής της Εξελεγκτικής Επιτροπής και για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον μέλους της που ανήκει σε οικογένεια που έχει εμπλακεί στα της Ομοσπονδίας την επίμαχη περίοδο.

Ανακύκλωση της κρίσης

Η απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής να συγκαλέσει σύσκεψη της Επιτροπής προκειμένου να συζητήσουν την νομιμότητα των αποφάσεων και των κινήσεων της μειοψηφίας που οδήγησαν σε νέα βραχυκυκλώματα εγείρει πολλά ερωτηματικά που σχετίζονται με την χρονική συγκυρία.

Η αποστολή της Επιτροπής των πρώην Προέδρων, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έληξε και τυπικά χθες βράδυ και συγκεκριμένα την στιγμή που παρέδωσαν «τα κλειδιά» στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή, Ακόμη και βάσει του Καταστατικού δεν δικαιούνται να λάβουν καμιά απόφαση πέραν της διευθέτησης των διοικητικών υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την τεταμένη κατάσταση που υπάρχει μεταξύ των πρώην προέδρων οι «Αναμνήσεις» καλούν την επιτροπή αντί των ανούσιων και ανώφελων συνεδριάσεων και αποφάσεων να καλέσουν μια πανομογενειακή συγκέντρωση και να εξηγήσουν στους αντιπροσώπους, στα μέλη και κυρίως σε όλους εκείνους που στηρίζουν οικονομικά την Ομοσπονδία και την παρέλαση, γιατί η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων είχε την ίδια τύχη που είχε και το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε το 2018 και το οποίο – όπως ισχυρίζονται ο πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και άλλα στελέχη δεν μπόρεσε να συνεδριάσει.

Πραξικόπημα

Ο ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτριος Παλιούρας ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα απαντώντας στο άρθρο των «Αναμνήσεων» σχετικά με την κρίση της Ομοσπονδίας ισχυρίζεται ότι η κρίση ηγεσίας δεν εκδηλώθηκε το φθινόπωρο του 2019, αλλά το 2018 την ίδια στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως προέδρου ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

Αν και το μήνυμα του κ. Παλιούρα (text Message) εστάλη σε ομαδική συνομιλία που συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας κανένας δεν μπήκε στον κόπο να το διαψεύσει.

Παραθέτουμε ατόφιο το μήνυμα του κ. Παλιούρα: Διάβασα τα τελευταία άρθρα (Anamniseis.net) για τα συμβάντα και τα σχετικά για την Ομοσπονδία.  Χρονοδιάγραμμα …

Το ιστορικό διαδικασίας είναι εσφαλμένο. Τα προβλήματα στην Ομοσπονδία ήταν πριν τις εκλογές 2018. Και βγήκαν στην επιφάνεια με την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος συμβουλίου όπου ο α’ Αντιπρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας ήθελε να περάσει το δικό του “Πρόγραμμα” και τις δικές του “ιδέες”

Και αφού ο Πρόεδρος Κ. Μειμάρογλου δεν τον ακολούθησε, τότε ήρθε το “ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ”

Με αρκετά “υπόλογα” Και συνεχείς συνομιλίες (τα συνηθισμένα πηγαδάκια) πριν των συνεδριάσεων για να φύγει ή να παραιτηθεί ο Πρόεδρος

Και αφού ο πρόεδρος δεν παραιτήθηκε  τότε άρχισε πιο πολύ ο “πόλεμος” μεταξύ  Προέδρου, κ.  Μεϊμάρογλου  και α’ Αντιπροέδρου, που έβαλε ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους στο συμβούλιο σε δύσκολη θέση (με το αρκετοί να πάρουν θέση, κατά δίκη μου εκτίμηση, όχι τι είναι σωστό να κάνουμε, αλλά ένεκα φιλίας να ακολουθήσουμε τον α’ Αντιπρόεδρο καθότι είχε και έχει αρκετούς ακόλουθους. Συνοπτικά ευχαριστώ, Δημήτρης Παλιουρας. Τωρινός ταμίας χωρίς κανένα δικαίωμα ως ταμίας της ΟΜΝΥ καθώς και ένα μέλος της.

Η επιστολή της πλειοψηφίας προς την μειοψηφία

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής για την αυριανή σύσκεψη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων:

Αγαπητά μέλη της Ειδικής Καταστατικής Διοικητικής Επιτροπής των πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας:

Σύμφωνα με το Καταστατικό μας και την εξουσιοδότηση που απορρέει από την Καταστατική Γενική Συνέλευση, η πλειοψηφία της Κυβερνητικής Επιτροπής καλεί Ειδική Συνεδρίαση για να συζητήσει τα προβλήματα που προκαλεί η τρέχουσα δυσλειτουργία της Επιτροπής εξαιτίας των απαράδεκτων και αντικαταστατικών πρακτικών που ακολουθούν η Μειοψηφία και ο Συντονιστής.

Η συνεδρίαση αυτή θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 στις 7.00 μ. μ. στο Σταθάκειο Κέντρο. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ημερήσια διάταξη (Agenda) θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση του Συντονιστή και την επάνοδο της Επιτροπής στην κανονικότητα.

Με την παρούσα καλείσθε και προσκαλείσθε να παραστείτε στην Ειδική Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής που έχει οριστεί για την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 στις 7.00 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς, Οι πρώην Πρόεδροι και μέλη της Ειδικής Διοικητικής Επιτροπής, Βασίλειος Σταθάκος, Επίτιμος Πρόεδρος, Νίκος Διαμαντίδης,
Δημήτριος Καλαμαράς. Δήμος Σιώκης και Ηλίας Τσεκερίδης.

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. CONGRATULATIONS TO MISS MARKOU,LABROPOULOS,GONIAS,STATHAKOS,KALAMARAS AND SOME OTHERS WHOM I DO NOT KNOW. ALSO TO MR ILIAS DIMITROPOULOS FROM ATHENS ,GREECE. MR DIMITROPOULOS OFFERS 5000$ FOR THE COURTS. I SEE THE ONLY WAY TO CLEAN THE FEDERATION FROM THE RATS.THE GREEKS IN NY HAVE TO WAKE UP AND JOIN THE FEDERATION.OPEN THE DOORS FOR EVERY GREEK.THANKS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.