ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το διοικητικό συμβούλιο του Συνταξιοδοτικού Ταμείου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς» και η ηγεσία του Συλλόγου εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας επέλεξαν να κάνουν κάτι διαφορετικό και πιο ουσιαστικό. Αντί των βαρύγδουπων δηλώσεων αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα εκστρατεία για την ενίσχυση του Συνταξιοδοτικού Ταμείου που ίδρυσαν προ δύο ετών με την επωνυμία «Greek Teachers Pension Fund».

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό φορέα, ο οποίος θα προσφέρει βοήθεια στους εκπαιδευτικούς που ενώ έχουν αφιερώσει όλη τους την ζωή στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση δεν λαμβάνουν συντάξεις και βοηθήματα από την γενέτειρα, διότι δεν συμπληρώνουν τις απαιτούμενες ώρες εργασίας.

Το Ταμείο Συντάξεως και Αναγνώρισης Υπηρεσίας ιδρύθηκε το 2019 και λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τον καθηγητή Δρ. Αριστοτέλη Μιχόπουλο, την πρόεδρο του Συλλόγου Μερόπη Κυριάκου και  τον τέως πρόεδρο και συνάμα πρωτεργάτη αυτής της πρωτοβουλίας, κ. Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

Το Ταμείο διατηρεί ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα ALMA Bank και μέχρι στιγμής έχουν αποταμιευτεί άνω των $ 23.000.

Στόχος της ηγεσίας είναι στα επόμενα τρία χρόνια να συγκεντρώσουν ένα κεφάλαιο της τάξεως άνω των $500.000 ώστε να αρχίσει η αναγνώριση των ετών υπηρεσίας και να δίνονται οι πρώτες συντάξεις.

Η ηγεσία του Ταμείου, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην διαφάνεια και αρχής γενομένης του Μαρτίου 2021 που εορτάζουμε τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 θα δώσουν στην δημοσιότητα όλους τους δωρητές του Ταμείου. Ο κατάλογος των δωρητών και χορηγών θα κοινοποείται με την λήξη κάθε τριμήνου του έτους.

Το διοικητικό συμβούλιο καλεί τους δασκάλους, τους γονείς και κατ΄ επέκταση την ομογένεια να προσφέρουν τον οβολό τους αποστέλλοντας της πληρωτέες στο «Greek Teachers Pension Fund» επιταγές στην διεύθυνση Greek Teachers Fund C/O Demosthenes Triantafillou, P.O.BOX 444 ALPINE, NJ 07620

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλους σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook διευκρινίζει: “Εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στο δημόσιο σύστημα της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου και εμού, παίρνουμε αστρονομική σύνταξη. Έχουμε όμως χιλιάδες Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα απογευματινά κοινοτικά σχολεία και επειδή διδάσκουν ολίγες ώρες (Part Time) δεν παίρνουν σύνταξη ούτε από την Ελλάδα αλλά ούτε και από τις Κοινότητες! Αυτούς τους εκπαιδευτικούς στοχεύει να εξυπηρετήσει το νέο αυτό Ταμείο που έχουμε ιδρύσει. Θα συμπληρώσει το κενό που υπάρχει. Θα διορθώσει κάπως την κατάσταση και θα είναι μια ηθική αναγνώριση του έργου τους όταν μετά από 20 ή 30 χρόνια θα σταματήσουν να διδάσκουν».

Ο κ. Τριανταφύλλου καλεί την Ελληνική Πολιτεία, την Αρχιεπισκοπή και τις κοινότητες να γίνουν αρωγοί αυτής της πρωτοβουλίας.

«Ευχόμαστε όπως και το ελληνικό κράτος δει την αδικία και βοηθήσει όσο μπορεί είτε το Ταμείο αυτό είτε με κάποιον άλλο τρόπο. Επίσης ευχόμαστε όπως και οι κοινότητες και η Αρχιεπισκοπή κατανοήσουν την σημασία αυτής της πρωτοβουλίας μας και βοηθήσουν στην επίτευξη του ιερού σκοπού για τον Έλληνα εκπαιδευτικό!», καταλήγει το μήνυμα του κ. Τριανταφύλλου

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.