ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Βορειοηπειρωτών Αμερικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και το γυναικείο τμήμα «Θυγατέρες της Ηπείρου», τον Σύλλογο Χειμαρριωτών Νέας Υόρκης «Σπύρος Σπυρομήλιος» και τον Σύλλογο Βοστώνης «Βόρειος ‘Ηπειρος» καλούν τους Βορειοηπειρώτες και κατ΄ επέκταση τους ομογενείς της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης να συμμετάσχουν στο «Μνημόσυνο των υπέρ πατρίδος πεσόντων».

Το μνημόσυνο θα λάβει χώρα την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας (30-11 30th Dr) τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και την χρήση μάσκας.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην 80ή επέτειο του Έπους του ’40 και το ιστορικό «Όχι» που ξεστόμισε ο Ιωάννης Μεταξάς και το οποίο έδωσε το έναυσμα του αγώνα για την αποτροπή της ιταλικής κατοχής.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου είναι η απότιση φόρου τιμής στους ήρωες και στους πεσόντων που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση από τους Ιταλούς κατακτητές.   

Η αφίσα της εκδήλωσης για το ‘Επος του ’40.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.