ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών της  Νέας Υόρκης «Προμηθεύς» και η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής συντονίζουν τις ενέργειες για την προώθηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και της Παιδείας με τη γενικότερη έννοια του όρου. Περίτρανη απόδειξη η γενική η γενική συνέλευση του «Προμηθέα» η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στη βιβλιοθήκη του Ημερήσιου Σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» στο Μπρούκλιν, όπου παραβρέθηκανη πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στέλλα Κοκόλη και άλλα στελέχη.

Η συνέλευση ήταν η πρώτη μετά το Συνέδριο Ελληνικής Παιδείας που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» συγκάλεσε προ τριών εβδομάδων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος στον Άγιο Νικόλαο του Φλάσινγκ και οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Στέλλα Κοκόλη και του Προμηθέα Μερόπη Κυριάκου έθεσαν επί τάπητος τα ρηξικέλευθα πορίσματα του Συνεδρίου.

Τόσο η κ. Κοκόλη, όσο και η κ. Κυριάκου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της συνελεύσεως και την χαρακτήρισαν σταθμό στην περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Στέλλα Κοκόλη,Μερόπη Κυριάκου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, Τιμολέων Κόκκινος και Γεώργιος Μελικόκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Προμηθεύς”.

Τους τρεις τελευταίους μήνες οι πρόεδροι και τα ηγετικά στελέχη των δύο φορέων συνεργάζονται στενά και κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα δίδοντας οριστικό τέλος στην εσωστρέφεια.

Η Μερόπη Κυριάκου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη για τις νουθεσίες και το πλουσιοπάροχο γεύμα που παρέθεσε δωρεάν.

Η κ. Κυριάκου καλωσόρισε τα δέκα νέα μέλη που εγγράφτηκαν και εντάχτηκαν στις τάξεις του Συλλόγου και κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη να εντείνουν τις προσπάθειες για την προσέλκυση νέων μελών υπενθυμίζοντας το «εν τη ενώσει η ισχύς».  

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Μερόπη Κυριάκου, Στέλλα Κοκόλη, Ελευθερία Οίκουτα και Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Προμηθεύς”.

Μετά τις εισηγήσεις των προέδρων ακολούθησε συζήτηση για τα πορίσματα του Συνεδρίου, καθώς επίσης και για τις επικείμενες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου, μεταξύ των οποίων και η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα διοργανώσουν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 5.00 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια στη διεύθυνση, 22-51 29 Street, Astoria, NY 11105.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών της  Νέας Υόρκης «Προμηθεύς» και τον Οργανισμό Ελληνικής Παιδείας Αμερικής και όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα τιμηθούν γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που αγωνίζονται να μεταδώσουν τις αξίες της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Οι δασκάλες ενώ παρακολουθούν τις εισηγήσεις. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Προμηθεύς”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «Πάτμος», σύντομο μαθητικό πρόγραμμα και ψυχαγωγία με την υψίφωνο Άννα Τσουκαλά και τον Γρηγόρη Ποστ στο πιάνο.  

Για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καλέσουν στο (917) 755-2127.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.