ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια δυναμική και ακούραστη εργάτρια του φιλανθρωπικού τομέα, την Χάιδω Μιχάλτση, τίμησε κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού των Χρυσανθέμων η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού, που φέτος συμπλήρωσε 66 χρόνια ως θεσμός.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο «Μετροπόλιταν Κλάμπ», στο Μανχάταν, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και εκτός από τη συμμετοχή πολλών μελών της Φιλοπτώχου και του Καθεδρικού, συμμετείχαν σε παράλληλη εκδήλωση στον ίδιο χώρο και πάρα πολλοί νέοι επαγγελματίες (Young Professionals), που διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ.

Στη βράβευση παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές του νύν Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου καθώς και τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η κ. Χάιδω Μιχάλτση αποδεχόμενη την τιμή. Δίπλα της ο συζυγός της Γιώργος. Από αριστερά η πρόεδρος της Φιλοπτώχου του Καθεδρικού κ. Στέφανι Παντελίδη, η κ. Αντωνία Μάκκου και η δρ. Μιράντα Κοφινά και στα δεξιά ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος και ο π. Ιωάννη Βλάχος. Φωτογραφία: ETA PRESS

Η κ. Χάιδω Μιχάλτση, που στο παρελθόν υπηρέτησε από διάφορα αξιώματα τόσο την κοινότητάς της,  όσο και την Εθνική Φιλόπτωχο, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. στον Οίκο Ευγηρίας «Αγιος Μιχαήλ» και εργάζεται στον αθλητικό οργανισμό της ομάδας μπέιζμπολ «ΜΕΤS».

Έτσι  κι αφού ολοκληρώθηκε το τελετουργικό μέρος της βραδιάς, μπήκε μέσα στην αίθουσα η μασκότ της δημοφιλούς ομάδας ο γνωστός «Mr. MET» και άρχισε να χορεύει παραδοσιακούς χορούς μαζί με τους παρευρισκόμενους. Ήταν μια ακόμα ένδειξη της αγάπης και τις προσφοράς που απλόχερα σκορπάνε τα μέλη της Φιλοπτώχου, όπου κι αν βρεθούν.

Παρουσιάζοντας το έργο της, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Στέφανι Παντελίδη αναφέρθηκε στο πολύπλευρο κοινωνικό έργο της Φιλοπτώχου σε εθνικό επίπεδο, που διαθέτει 475 τμήματα και πάνω από 25 χιλιάδες μέλη και τόνισε ότι το έργο αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με την υποστήριξη όσων βοηθούν την Φιλόπτωχο και όσων βρίσκονται απόψε εδω και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους.

Το ζεύγος Γιώργου και Χάιδως Μιχάλτση. Φωτογραφία: ETA PRESS

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής η πρόεδρος δρ. Μιράντα Κοφινά ευχαρίστησε την συμπρόεδρο κ. Αντωνία Μάκου και όλες τις κυρίες που εργάστηκαν  για την εκδήλωση, που σημείωσε επιτυχία για άλλη μια χρονιά.

Παρουσιάζοντας στην συνέχεια την κ. Μιχάλτση, η κ. Μάκκου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι τιμούν όχι μόνο τις επαγγελματικές επιτυχίες αλλά και την γενναιοδωρία και τον χαρακτήρα της.

Απαντώντας στην σπουδαία τιμή η κ. Μιχάλτση αναφέρθηκε στην πρώτη εμπειρία της, για το έργο της Φιλοπτώχου στην κοινότητα όπου μεγάλωσε, στην Ζωοδόχο Πηγή, στο Μπρόνξ και τόνισε ότι εκεί συνάντησε και εκτίμησε το έργο και την προσφορά πολλών γυναικών, που πρόσφεραν ανιδιοτελώς τον χρόνο τους, για να υποστηρίξουν την Εκκλησία.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος «φιλέλληνας» Μr. Met, η μασκότ της ομάδας του μπειζμπολ χορεύει παραδοσιακά. Φωτογραφία: ETA PRESS

Η κ. Μιχάλτση έκανε αναφορά και στην 12ετή συμμετοχή της δίπλα στον πρώην Δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ. Μάικλ Μπλούμπεργκ και χαριτολογώντας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εργαστεί και πάλι δίπλα του, στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Μπλούμπεργκ για την κατάκτηση του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής, κ. Δημήτριος, αναφέρθηκε στην συμβολή της κ. Μιχάλτση στην ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου και στη συμμετοχή της στην διοίκηση του Οίκου Ευγηρίας «Αγιος Μιχαήλ». Όπως είναι γνωστό την περίοδο αυτή το έργο του οίκου ευγηρίας επεκτείνεται και στο Λόνγκ Αιλαντ, όπου πρόκειται να λειτουργήσει και νέα πτέρυγα φιλξενίας ηλικιωμένων.

Στην σημαντική αυτή βραδιά έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών τους ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, η πολιτειακή βουλευτής, κ. Αραβέλα Σιμωτά, η ευεργέτιδα του καθεδρικού κ. Ελένη Χιώτη και η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αρχιεπισκοπικού Ναού της Αγίας Τριάδας, κ. Στέλλα Παντελίδη.

Ένα ακόμη στιγμιότυπο με τις κυρίες που συμμετείχαν. Από αριστερά η κ. Στέλλα Κοκόλη, η κ. Νάνσυ Παπαιωάννου, η κ. Ευτυχία Πάιπερ, η κ. Ολγα Μπορνόζη και η Δρ. Μιράντα Κοφινά. Φωτογραφία: ETA PRESS
Το δικό τους «παρών» έδωσαν οι νέοι στην παράλληλη εκδήλωση με τον χορό των «Χρυσανθέμων», στο Μετροπόλιταν Κλάμπ. Φωτογραφία: ETA PRESS
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.