Η Νίσυρος και πάλι στο προσκήνιο με την ταινία “Goat Mountain”

1
Οι ΗΘΟΠΟΙΟΙ : ΜΑΤΕΟΥΣ ΚΟΣΙΟΥΚΕΒΙΤΣ (MATEUSZ KOSCIUKEWICZ), ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΖΟΛΑ. Φωτογραφία: : ΓΙΑΤΣΕΚ ΧΑΜΕΛΑ (JACEK HAMELA)

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας “Goat Mountain” στη Νίσυρο. Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος ευχαριστεί τον σκηνοθέτη Αντρέι Γιακιμόφσκι,(Andrzej Jakimowski ), την παραγωγή, τους Πολωνούς και Έλληνες ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της ταινίας με τίτλο “Goat Mountain”, που έδωσαν την δυνατότητα και την ευκαιρία να ταξιδέψει η Νίσυρος μέσα από τον κινηματογραφικό φακό.

Ο Δήμος Νισύρου παραχώρησε το χώρο του ηφαιστείου και άλλους κοινόχρηστους χώρους ώστε να διευκολύνει και να συνδράμει στην υλοποίηση της ταινίας. Τα γυρίσματα διήρκησαν από την 1η Μαίου 2022 έως την 8η Ιουνίου 2022 και έγιναν εξολοκλήρου στο νησί μας.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην ταινία τους και όταν κυκλοφορήσει, θα θέλαμε με μεγάλη μας χαρά να την απολαύσουμε σε μια τιμητική προβολή στην κεντρική πλατεία όλοι οι κάτοικοι της Νισύρου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ταινίας: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της Πολωνικής ταινίας Goat Mountain τα οποία πραγματοποιήθηκαν στη Νίσυρο.

Ο Σκηνοθέτης Andrej Jakimowski μαγεμένος από το νησί επέλεξε ως φόντο το ηφαίστειο, αλλά γυρίστηκαν και σκηνές στο Μανδράκι και τον Εμπορειό. O Jakimowski έχει αναλάβει και το μέρος της παραγωγής και εκτέλεση παραγωγής κάνει η ελληνική εταιρεία «piece of cake».

Ένα πολυπληθές συνεργείο απαρτιζόμενο από κατασκευαστές σκηνικών, σκηνογράφους, ενδυματολόγους. Το διευθυντή φωτογραφίας και το team της κάμερας. Τον ηχολήπτη και το team του αλλά και πολλές άλλες ειδικότητες που επιμελούνταν το σκηνικό και την ομαλή διεξαγωγή του γυρίσματος έμεινε στο νησί για πάνω από ένα μήνα.

Οι λίγοι Έλληνες που συμμετείχαν στην Πολωνική παραγωγή έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κατοίκων του νησιού και των ανθρώπων του γυρίσματος.

Η διαδικασία του γυρίσματος έφερε ζωή στο νησί και οι κάτοικοι ήταν ενθουσιασμένοι που επιλέχθηκε το νησί τους για να προβληθεί στα κινηματογραφικά φεστιβάλ και να πάρει έκταση ένα ελληνικό νησί και οι ομορφιές του, στον υπόλοιπο κόσμο.

Πολλοί κάτοικοι της Νισύρου και της Κω δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην ταινία ως βοηθητικοί ηθοποιοί πλαισιώνοντας έτσι τα πλάνα της ταινίας με μία φυσική κίνηση στο βάθος του κάδρου.

Οι Πολωνοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι και θα ήθελαν πολύ να συνεχίσουν να ζουν για λίγες μέρες ακόμα στο νησί. Όσο για τους Έλληνες αγκαλιάστηκαν αμέσως από τους ντόπιους και γίναν ένα μαζί τους. Δεν ήταν λίγες οι βραδιές που Πολωνοί και ΄Έλληνες διασκέδασαν μαζί με τους Νισύριους.

Το νησί κατά το παρελθόν έχει φιλοξενήσει και άλλα γυρίσματα για Ελληνικές και ξένες ταινίες. Η Πολωνική ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Νίσυρο.

Ο δήμος Νισύρου είναι ένας φιλόξενος δήμος και αυτό συνέβαλε στην ομαλή συνεργασία και λειτουργία των γυρισμάτων.

Στην ταινία εκτός από τον Πολωνό ηθοποιό Mateusz Kościukiewic πρωταγωνιστούν ο Θέμης Πάνου, ο Ευθύμης Χαλκίδης και η Ιφιγένεια Τζόλα. Ο ηθοποιός Κώστας Πέτρου που έχει αναλάβει την θεατρική ομάδα της Νισύρου είχε έναν ρόλο στην ταινία και πολλοί άλλοι ντόπιοι έκαναν ένα πέρασμα με τις υπέροχες φυσικές τους ικανότητες και όχι με την τεχνική ενός επαγγελματία ηθοποιού.

H ταινία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία μοντάζ και όλοι αναμένουν το αποτέλεσμα.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Οι Νιαυριοι ειναι χιλιοι στο νησι και 4 χιλιαδες στην ΝΥ!
    Πολλοι δισλεγουν επιστροφη στην Νισυρο τωρα που ο Δημαρχος πρωην κατοικος ΝΥ πραγματικα εχει αναπτυξει τα Δημοσια Λουτρα ,την λειτουργια των ορυχειων και τα ξενοδοχεια για την αυξανομενη κινηση των τουριστων.Δημαρχος ,παραδειγμα για ολους τους Δημαρχους!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.