ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μοναδικές στιγμές έζησαν το πρωί της Παρασκευής, 12 Απριλίου 2019, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και η διευθύντρια του 85ου Δημοσίου Σχολείου της Αστόριας την ώρα που εισέρχονταν στο αμφιθέατρο οι Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς και σείονταν το πάτωμα από το υπερήφανο βάδισμά τους.

Το Σχολείο αυτό έχει δίγλωσσα προγράμματα τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά που επιθυμούν – ανεξαρτήτως εθνικής προελεύσεως – να διδαχτούν την ελληνική γλώσσα και τη Μυθολογία. Τα προγράμματα αυτά υποστηρίζονται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το Πανγκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόπρκης και τα διδάσκουν ομογενείς εκπαιδευτικοί.

Οι Εύζωνοι ήταν φορεμένοι με τις παραδοσιακές στολές, μεταξύ των οποίων την Ποντιακή, την Κρητική και τη Μακεδονίτικη και απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά μα τα τσαρούχια, τη στολή και το ρόλο της Προεδρικής Φρουράς.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=h_k7vxFtvlA&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Οι μαθητές εξέπληξαν τους Ευζώνους και τους αξιωματικούς με το σύντομο πρόγραμμα που είχαν προετοιμάσει για την 25η Μαρτίου και περιλάμβανε τους εθνικούς ύμνους, αναφορά στους ήρωες της Ελληνικής Μυθολογίας και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ο διευθυντής του Γραφείου Άμυνας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πτέραρχος Γρηγόριος Πρεζεράκος συνεχάρη τα παιδιά για τις επιδόσεις τους και τη διεύθυνση γιατί παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να διδαχτούν την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα.

Η διευθύντρια του σχολείου Αν Γκόρντον Τσανγκ  (Ann Gordon-Chang) εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τους Εύζωνους και τους αξιωματικούς και εστίασε την προσοχή της στις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει στη διάπλαση του χαρακτήρα των μαθητών η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και η εξοικείωσή τους με τον ελληνικό πολιτισμού.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των ενδυμασιών των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.