ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Σαραντάκειος Αίθουσα της μεγαλωνύμου κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ τo βράδυ της Τρίτης, 26ης Νοεμβρίου 2019, έμοιαζε  με κέντρο διανομής τροφίμων, ενώ στο χώρο στάθμευσης είχαν σταθμεύσει τα ημιφορτηγά με τα οποία θα μετέφεραν τις γαλοπούλες και μεγάλα πακέτα τροφίμων για άπορες οικογένειες του Κουίνς.

Τα μέλη της Ελληνορθοδόξου Νεολαίας (GOYA), ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Παύλος Παλαιστίδης και οι εφημέριοι, π. Ανδρέας Χούπος και Αριστείδης Γαρίνης, ο β΄αντιπρόεδρος Λάζαρος Χοτζόγλου, καθώς επίσης και ηγετικά στελέχη της κοινότητας χωρίστηκαν σε έξι ομάδες και άρχισαν τη φόρτωση των πακέτων τα οποία περιλάμβαναν τρόφιμα, γαλοπούλες, ψωμί και διάφορες πίτες και γλυκά.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου, π. Παύλος Παλαιστίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η εκδήλωση «Thanksgiving Food Drive» δεν είναι η μόνη, αλλά μια από τις πολλαπλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν η νεολαία, η φιλόπτωχος και οι άλλες οργανώσεις της κοινότητας.

Παράλληλα τόνισε ότι εκδηλώσεις όπως η σημερινή αποτελούν ένα μεγάλο σχολείο για τους νέους και κατανοούν καλύτερα τη σημασία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ερωτηθείς για τις περιοχές που θα γίνει η διανομή ο π. Παύλος επεσήμανε ότι ξεκινάει από το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι και την Αστόρια και συνεχίζεται στο Τζάκσον Χάιτς, στην Κορώνα και σε άλλες περιοχές του Κουίνς.

Ο π. Ανδρέας Χούπος επεσήμανε ότι η διανομή τροφίμων τις παραμονές της Εορτής των Ευχαριστιών αποτελεί μια από τις πολλαπλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας και είναι μια από τις πιο σημαντικές διότι παρέχει τη δυνατότητα στους νέους να συνειδητοποιήσουν ότι στη μεγαλούπολη στην οποία ζουν υπάρχουν αναξιοπαθούντες, άποροι και αδύναμοι, οι οποίοι χρειάζονται την βοήθεια και την αγάπη τους.

Σε πρώτο πλάνο ο π. Αριστείδης Γαρίνης και ο Λάζαρος Χοτζόγλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς πώς επιλέγουν τις οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια επεσήμανε ότι η διανομή τροφίμων τις παραμονές της Γιορτής των Ευχαριστιών έχει ξεκινήσει προ τεσσάρων περίπου δεκαετιών και ότι έχουν μια βάση δεδομένων, η οποία εμπλουτίζεται κάθε χρόνο από τα μέλη της κοινότητας που εργάζονται σε δημόσια σχολεία της περιοχής και από κοινωνικούς λειτουργούς.

Η διανομή των τροφίμων ξεκινάει μετά το σούρουπο και διαρκεί αρκετές ώρες διότι οι οικογένειες βρίσκονται σε διαφορετικές γειτονιές.

Την Τρίτη διανεμήθηκαν τρόφιμα σε 120 οικογένειες σε μια ακτίνα 15 μιλίων από την κοινότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών, όπως επεσήμανε ο π. Παύλος Παλαιστίδης, δεν είναι ομογενείς.

Ο π. Ανδρέας Χούπος, αριστερά και ο π. Αριστείδης Γαρίνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Λάζαρος Χοτζόγλου, ο οποίος είναι συνάμα και αντιπρόεδρος του συμβουλίου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η διανομή τροφίμων για τη Γιορτή των Ευχαριστιών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ξεκινάει, όπως επεσήμανε,  στις αρχές Νοεμβρίου, με τη συλλογή τροφίμων και με την επιλογή των οικογενειών που θα ευεργετηθούν από την αγάπη και τη γενναιοδωρία των ομογενών.

«Από τις προσπάθειες που καταβάλλουμε ευεργετούνται 120 οικογένειες, αλλά περισσότερο ευεργετούνται τα παιδιά μας, διότι αντιλαμβάνονται ότι είναι προνομιούχα και ότι οφείλουμε όλοι να ευγνωμονούμε και ευχαριστούμε τον Θεό και την Αμερική για τα αγαθά που μας προσφέρουν και πάνω από όλα για τις ευκαιρίες», επεσήμανε ο κ. Χοτζόγλου.

Τα μέλη της Ελληνορθοδόξου Νεολαίας του Αγ΄ίου Νικολάου στο Φλάσινγκ ενώ ετοιμάζονται για την καθιερωμένη διανομή τροφίμων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι έφηβοι και οι νέοι επί τω έργω. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι νέοι ενώ μεταφέρουν τα πακέτα των τροφίμων από τη Σαραντάκειο Αίθουσα προς τα αυτοκίνητα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.