ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής με ευγνωμοσύνη πληροφορήθηκε από το σημερινό επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ότι ο Παναγιώτατος Πατριάρχης μας και η περί Αυτόν Ιερά Σύνοδος απεδέχθη ευμενώς την πρόταση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου περί εκλογής Βοηθού Επισκόπου με βάση το αποσταλέν τριπρόσωπο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός περί εκλογής Βοηθών Επισκόπων. 

Με βάση τα ανωτέρω η Μητέρα μας Εκκλησία εξέλεξε τον εκλεκτό κληρικό μας Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Κοτσώνη σε επίσκοπο με τον τίτλο της Επισκοπής Αμισού. 

Η εις επίσκοπον χειροτονία του, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου, θα τελεσθεί την Κυριακή προ των Χριστουγέννων, 22 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Ουάσιγκτον.

Τέλος να σημειώσουμε ότι είναι αν όχι η πρώτη, τουλάχιστον μια από τις ολιγοστές φορές που η σύσταση του τριπροσώπου και η εκλογή Επισκόπου που θα διακονήσει την Ιερά Αρχιεπισκοπη Αμερικής γίνεται ταπεινά και αθόρυβα όπως αρμόζει στη δική μας εκκλησιαστική παράδοση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος τις δύο τελευταίες εβδομάδες επισκέφθηκε το Φανάρι – για πρώτη φορά – με τη νέα του ιδιότητα συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο Αμισού.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.