Η μεγαλειώδης αυτοκινητοπομπή των Χιωτών έστειλε σαφές μήνυμα σε Κυβέρνηση και Υπουργό (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία των κατοίκων της Χίου. Φωτογραφία: Πολίτης Χίου.

Παρά την πρωτοφανή συγκέντρωση Αστυνομικών στο κέντρο της πόλης οι Χιώτες απέδειξαν ότι διεκδικούν ειρηνικά, σοβαρά, ενωτικά

Σε μία άνευ προηγουμένου μαζική κινητοποίηση μετατράπηκε το κάλεσμα της Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, για αυτοκινητοπομπή, τη στιγμή της ομιλίας του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στο Ομήρειο.

Η πλειονότητα των Χιωτών παρά τα πρωτοφανή μέτρα προστασίας και την αστυνομική παρουσία, η οποία συντονίζονταν από τον Γ.Α.Δ.Π. Ε. Ντουρουντού, απέδειξαν από τη μία ότι δεν επιδιώκουν καμία απολύτως σύγκρουση – έτσι όπως τουλάχιστον την είχε φανταστεί η Αστυνομία- από την άλλη ότι, θα προασπίσουν το νησί και θα περιφρουρήσουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Η μεγαλειώδης αυτοκινητοπομπή, κατάφερε για μία ακόμη φορά να στείλει το δικό της μήνυμα, ενώνοντας τους κατοίκους Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου και Πόλης σε μία αλυσίδα που εκτίνονταν σε μήκος πάνω από 3 χιλιόμετρα.

Οι διαμαρτυρόμενοι έκαναν αρκετές φορές τον κύκλο του Δημοτικού Κήπου με αποτέλεσμα να καθεστυρήσει για λίγη ώρα η έναρξη της Ομιλίας Μηταράκη στο Ομήρειο ενώ οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι αρκετοί διαμαρτυρώμενοι αποκλείστηκαν από την Αστυνομία κάτι που τελικά δεν τους επέτρεψε να παραστούν στην αυτοκινητοπομπή. 

Πηγή: Πολίτης

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.