Οι Κρήτες της Νέας Υόρκης θρηνούν για τον 64χρονο πατέρα που τον πρόδωσε η καρδιά του

0
2215
Ο Σήφης Φραδελάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι Κρήτες της Νέας Υόρκης θρηνούν για τον 64χρονο επιχειρηματία και συνάμα εξαίρετο οικογενειάρχη Σήφη (Ιωσήφ) Φραδελάκη (Iosif Fradelakis) που ανήμερα των Φώτων, 6 Ιανουαρίου 2021 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του.

Ο αείμνηστος, όπως επεσήμαναν οι συγγενείς και οι φίλοι, αγαπούσε όλον τον κόσμο και διακρινόταν για την μεγάλη του καρδιά χωρούσε όλον τον κόσμο. Έπασχε από COPD  το οποίο επιδεινώθηκε και επηρέασε την λειτουργία της καρδιάς του. Υπέστη καρδιακή προσβολή και επήλθε το μοιραίο.

Η θλιβερή είδηση έφτασε σε κλάσματα δευτερολέπτου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκριμένα στην λεβεντογέννα Κρήτη όπου διαμένει η πρωτότοκος κόρη του, Νίκη με την οικογένειά της και οι λοιποί συγγενείς.

Οι συγγενείς και οι φίλοι τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και φορώντας μάσκες το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Ιανουαρίου 2021 από τις 4.00 μέχρι και τις 8.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στην διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd, Astoria, N.Y., 11105 προκειμένου να προσκυνήσουν την σορό του και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Ο Σήφης Φραδελάκης με την μεγαλύτερη κόρη του, Νίκη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία και ο ενταφιασμός του –  βάσει της δικής του επιθυμίας – θα λάβουν χώρα στην Ανώπολη Σφακίων – Χανίων Κρήτης και συγκεκριμένα στο Κοιμητήριο της «Παναγίας και του Χριστού» στα Μαργιανά από το οποίο θα αντικρύζει τα χιονισμένα Λευκά Όρη και τα καταγάλανα νερά του Λυβικού Πελάγους.  Στο ίδιο κοιμητήριο αναπαύεται και ο αείμνηστος πατέρας του Ευάγγελος Φραδελάκης, ο οποίος είχε αποβιώσει το 2013.

Ο θάνατός του καταλυπεί την μητέρα του Ελένη Φραδελάκη, τα παιδιά του Νίκη και Δημήτρη Κουδουνάκη, Ευαγγελία και Ζαννή Πολυκανδριώτη, Ιφιγένεια Φραδελάκη, τα εγγόνια Μαρίνα και Ελένη Κουδουνάκη, Αντώνη και Ιωσήφ Πολυκανδριώτη, την μητέρα των παιδιών του Ελένη, τα αδέλφια Κώστα και Λίνα Φραδελάκη, Γιώργο και Σοφία Φραδελάκη, Ιφιγένεια και Θεόδωρο Ευκαρπίδη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην γενέτειρα.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια» Γιάννης Κριαράς και ο πρόεδρος της Μεικτής Εκπαιδευτικής Επιτροπής Κρητικών Συλλόγων της Νέας Υόρκης Μανώλης Κουρουπάκης κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την θλίψη τους για τον πρόωρο θάνατο του Σήφη Φραδελάκη.

Παράλληλα τόνισαν ότι ο αείμνηστος ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια» και συμμετείχε στους αγώνες της ομογένειας για τα εθνικά θέματα.

Ο Σήφης Φραδελάκης με την Ευαγγελία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

«Ο Σήφης λάτρευε την οικογένεια και την ομογένεια. Λάτρευε όσο ελάχιστοι την Ανώπολη και κατ΄ επέκταση την Κρήτη και η κρητική γης ετοιμάζεται να τον δεχτεί στα σπλάχνα της με τις τιμές που αρμόζουν σε ένα άξιο τέκνο της και σε έναν ευπατρίδη», επεσήμανε ο κ. Κριαράς.

Από την Ανώπολη στο αμερικανικό όνειρο

Ο Σήφης Φραδελάκης γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1956 σε μια ευκατάστατη οικογένεια της Ανώπολης. Οι αείμνηστοι γονείς του, Ευάγγελος και Ελένη Φραδελάκη αν και είχαν ελαιοτριβείο και χωράφια εν τούτοις το 1967 ακολούθησαν το παράδειγμα πολλών συμπατριωτών τους και ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη.  Εργάστηκαν σκληρά και αξιώθηκαν να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο και να δώσουν στα τέσσερα τέκνα τους και συγκεκριμένα στον Σήφη, στον Γιώργο, στον Κωνσταντίνο και στην Ιφιγένεια την δυνατότητα να ζήσουν και οι ίδιοι το αμερικανικό όνειρο.

Ο αείμνηστος από τις πρώτες ημέρες συνδέθηκε με τον Σύλλογο Κρητών «Ομόνοια» και με την μεγαλώνυμη κοινότητα το Αγίου Δημητρίου Αστόριας και δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι το πατρικό του βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ναό και το σχολείο.

Ο Σήφης Φραδελάκης με την μικρότερη κόρη του. Ιφιγένεια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε στην δική του επιχείρηση.

Ο Σήφης εργάστηκε σκληρά και παρείχε την δυνατότητα στα τρία κορίτσια του, στην Νίκη, στην Ευαγγελία και στην Ιφιγένεια να σπουδάσουν και ανέμενε με λαχτάρα ο Θεός να τον αξιώσει να δει και τα εγγόνια του να αποφοιτήσουν

από τα κολέγια και τα πανεπιστήμια.

Η καρδιά του τον πρόδωσε και τα όνειρά του έμειναν μεσοδρομίς.

Οι «Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.