ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ του Λονγκ Άϊλαντ το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Μαϊου 2022 συμμετείχε στην καθιερωμένη παρέλαση του ομώνυμου δήμου για την Ημέρα των Πεσόντων (Memorial Day).

Η εν λόγω παρέλαση είναι η πρώτη της μετά κορωνοϊού εποχής και συνάμα η πρώτη παρέλαση για το νέο ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Γεώργιο Καζούλη. Ο Δήμαρχος Michael G. McGinty κάλεσε τον π. Γεώργιο Καζούλη να μιλήσει και ο ομιλητής αναφέρθηκε στις παραδόσεις της ομογένειας και της Αμερικής να αποδίδουν τις δέουσες τιμές στους ήρωες και στους πεσόντες της Αμερικής.

Εαρινό φεστιβάλ

Η εν λόγω κοινότητα διοργάνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της το εαρινό τριήμερο ελληνικό φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022 με τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Καζούλης και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 22 Μαϊου 2022.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του π. Γεωργίου Καζούλη.

Στο φεστιβάλ παρέστησαν ο δήμαρχος της πόλεως Michael G. McGinty και ο δημοτικός σύμβουλος της 4ης περιφέρειας του Δήμου του Χέμπστεντ Anthony D’Esposito οι οποίοι συγχάρηκαν τους ηγέτες της κοινότητας και τους εθελοντές που εργάζονταν άοκνα για την επιτυχία της όλης διοργάνωσης.

Την παράσταση έκλεψε το χορευτικό της κοινότητας το οποίο ερμήνευσε παραδοσιακούς χορούς.

Ο π. Γεώργιος Καζούλης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου στην αρχή του έτους μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της κοινότητας και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουν το ελληνικό φεστιβάλ την άνοιξη και ότι αυτό σχετίζεται με την 23η επέτειο του καθαγιασμού και των εγκαινίων της κοινότητας.

Οι επιτυχίες του φεστιβάλ και των λοίπων εκδηλώσεων οφείλονται πρώτα και πάνω από όλα στην αγάπη των ομογενών για την κοινότητα και την αφοσίωση των στελεχών της κοινότητας.

Ο δήμαρχος της πόλεως Michael G. McGinty και ο π. Γεώργιος Καζούλης.

Το καθιερωμένο φεστιβάλ του καλοκαιριού θα λάβει χώρα μετά την γιορτή των ονομαστηρίων της κοινότητας και συγκεκριμένα από τις 18 έως και την 21η Αυγούστου 2022.

Το φεστιβάλ κέντρισε το ενδιαφέρον των τοπικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η ιστοσελίδα «Long Island Herald» η οποία φιλοξένησε τις δηλώσεις του π. Γεωργίου Καζούλη.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του εν λόγω άρθρου του Tom Carrozza:

Leaders of Panaghia of Island Park Greek Orthodox Church decided to have double the fun this year by adding a spring festival and fundraiser in May ahead of the summer event in August.

Στιγμιότυπο από την παράσταση του Χορευτικού.

After a difficult two years of the pandemic, the church welcomed the community back to its large tent behind the church from May 20 to 22 for games, raffles, music, and famous Greek plates and desserts.

“We decided that the weather is better – it’s not as humid – and especially after Covid people have the need to get out,” Georgia Papathanasiou, President of the Ladies’ Philanthropic Society, said.

“It’s a lot of work but a lot of fun. We feel like a big family here,” Church Council treasurer Andrew Babatsikos added.

Στο κέντρο ο π. Γεώργιος Καζούλης και ο δημοτικός σύμβουλος της 4ης περιφέρειας του Χέμπστεντ Anthony D’ Esposito.

Newcomer to Island Park Father George Kazoulis, 36, joined the church January and was part of his first Greek festival at the church.

“This is the place that I wanted to be since I came from Greece,” Fr. Kazoulis said of Island Park. He came over to the United States from Greece seven years ago.

Kazoulis was blown away by the loukoumades, which are bite-sized fried dough balls with honey and sugar. Other Greek staples like leg of lamb, gyros, and moussaka were on offer, as well.

The church holds their summer Greek Fest from August 18 to 21.

Στιγμιότυπο από τον αγιασμό.
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ.
Στιγμιότυπο από το εαρινό φεστιβάλ της Παναγίας του Αϊλαντ Παρκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Γεώργιος Καζούλης με τους εθελοντές και ηγέτες της κοινότητγας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο κέντρο ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Άϊλαντ Παρκ, Γεώργιος Καζούλης ενώ συνομιλεί με τους ομογενείς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το εαρινό φεστιβάλ της Παναγίας του Αϊλαντ Παρκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.