Η κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ γιόρτασε τα ονομαστήριά της (βίντεο)

0
79
Το χορευτικό "Ελληνική Κληρονομιά.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λαμπρές με όλη την σημασία της λέξεως ήταν οι εορταστικές εκδηλώσεις της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης, οι οποίες ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, 30 Απριλίου 2022 με τον πανηγυρικό Εσπερινό και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 1 Μαϊου 2022, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου και βοηθούμενου υπό του πρωτοσυγκέλου, π. Χριστόφορου Οικονομίδη, του ιερατικού προϊσταμένου, π. Αυγουστίνου Ψωμά και άλλων ιερέων.

Οι φετινές εκδηλώσεις ήταν απηλλαγμένες από τον φόβο της πανδημίας του κορωνοϊού και παρείχαν την δυνατότητα σε τρεις γενιές ομογενών να παρακολουθήσουν κατανυκτικές θρησκευτικές τελετές και να προσευχηθούν.

Ο καταγάλανος ουρανός της Κυριακής του Θωμά δημιούργησε μια ανεπανάληπτη εορταστική ατμόσφαιρα. Την ώρα που εξέρχονταν οι προσκυνητές από το ναό το χορευτικό «Ελληνική Κληρονομιά» τους υποδέχτηκε στο προαύλιο με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους εξέπληξε με το ταλέντο του.

Εν τω μεταξύ το κοινοτικό συμβούλιο και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα είχαν προετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο γεύμα. Η ορχήστρα που έχει έρθει από τη Νέα Υόρκη άλλαξε τα δεδομένα και το ξεφάντωμα κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

Το χορευτικό “Ελληνική Κληρονομιά” σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο, τον πρωτοσύγκελο, π. Χριστόφορο Οικονομίδη, τον π. Αυγουστίνο Ψωμά και τον πρόεδρο Γιώργο Χωριάτη.
Σε πρώτο πλάνο ο Επίσκολος Μηδείας, κ. Απόστολος ενώ τελεί την Θεία Λειτουργία,
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και οι ιερείς ενώ τελούν την Αρτοκλασία.
Στιιγμιότυπο από την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Το χορευτικό “Ελληνική Κληρονομιά.
Το χορευτικό “Ελληνική Κληρονομιά.
Στιγμιότυπο από την λιτανεία των λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίοου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Στιγμιότυπο από τον Ρσπερινό στον Αγιο Θωμά του Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Στιγμιότυπο από την Αρτοκλασία.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.