Η κοινότητα του Πορτ Τζέφερσον γιόρτασε την «Κυριακή της AHEPA»

0
73
Από αριστερά διακρίνονται οι Dr. John Damaskos, Michael Kontonicolas, Demetrios Govits Dr. Nicholas Kleopoulos, George Kallas, Πέτρος Τσαντές, π. Δημήτριος Καλογρίδης, π. Ηλίας Νίκολας και Νικόλαος Καλογρίδης, πρόεδρος 319ου Τμήματος της AHEPA

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Πορτ Τζέφερσον την Κυριακή, 16 Μαϊου 2021 γιόρτασε την Κυριακή της AHEPA. Πρόκειται για την καθιερωμένη γιορτή που κάθε χρόνο γιορτάζουν όλες οι ενορίες ανά την επικράτεια των ΗΠΑ και η οποία παρέχει την δυνατότητα στα στελέχη και μέλη εκάστου τμήματος της AHEPA να προβάλλουν το έργο τους.

Ο π. Δημήτριος Καλογρίδης μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που τέλεσαν μαζί με τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Ηλία Νίκολα ανέγνωσε την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και εστίασε την προσοχή του στις εκδηλώσεις για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς επίσης και στις επικείμενες εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της AHEPA και της ίδιας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που θα λάβουν χώρα το 2021.

Ο πρόεδρος του 319ου Τμήματος της AHEPA  Νικόλαος Καλογρίδης αναφέρθηκε στην πολυσχιδή δράση του τμήματος και εστίασε την προσοχή του στις καθιερωμένες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε το ετήσιο δείπνο για τους άστεγους, την απονομή υποτροφιών στους φοιτητές του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Stony Βrook University, την δωρεά μασκών και γαντιών στους ενορίτες για την προστασία από τον κορωνοϊό και την απονομή υποτροφιών στους αποφοίτους του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Πέτρος Τσαντές, π. Δημήτριος Καλογρίδης, π. Ηλίας Νίκολας και Νικόλαος Καλογρίδης, πρόεδρος του 319ου Τμήματος της AHEPA
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.