ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες στελέχη και μέλη της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας το απόγευμα της Πέμπτης, 20 Μαϊου 2021, φόρεσαν τις μπλε μπούζες, έζωσαν τις ποδιές τους και ανέλαβαν τα πόστα τους και για τέσσερις διαδοχικές ημέρες φιλοξένησαν τους ομογενείς και φιλέλληνες και τους παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τα ελληνικά εδέσματα και την ελληνική φιλοξενία.

Η εν λόγω κοινότητα τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό διοργάνωσε το τετραήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης με τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 23 Μαϊου 2021.

Αν και λόγω των απαγορεύσεων δεν μπόρεσαν να είχαν το Λούνα Παρκ και τα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, εν τούτοις οι επισκέπτες πέρασαν αξέχαστες στιγμές. Το κοντοσούβλι, τα σουβλάκια και τα άλλα εύγευστα ελληνικά και γλυκά καθώς επίσης και τα ελληνικά κρασιά μεταξύ των οποίων και η ρετσίνα και το τσίπουρο είχαν την τιμητική τους.

Ουρές εμφανίστηκαν στα περίπτερα, καθώς επίσης στο καφενείο με τους φραπέδες και οι εθελοντές προσπαθούσαν να εξηγήσουν στους επισκέπτες τι εστί φραπές, πώς τον προετοιμάζουν και σερβίρουν.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και το μπακάλικο με τα ελληνικά προϊόντα.

Στο φεστιβάλ παρέστη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, κ. Δημήτρης Ροζανίτης, ο οποίος συνεχάρη τα στελέχη και τους εθελοντές για την άψογη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Τα στελέχη και οι εθελοντές, καθώς επίσης και οι επισκέπτες, οι οποίοι μίλησαν στο Cosmos Philly TV και στον Ελευθέριο Κώνστα εξέφρασαν την ικανοποίηση για την επιτυχία του φεστιβάλ και τόνισαν ότι τους θύμισε Ελλάδα. Παράλληλα προσευχήθηκαν όπως το επόμενο φεστιβάλ να επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Από αριστερά διακρίνονται οι Τζον Βασιλείου, π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ και ο πρόεδρος Μάικ Οικονόμου.
Από αριστερά διακρίνονται οι Κική Καραμητοπούλου – Φελφέλη, Ντία Καραμητοπούλου – Γιάντσος και Μαρία Καραμητοπούλου.
Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γρηγόριος Γκλίμπερτ και η πρεσβυτέρα.
Ο Μάικ και η Αμίλια Οικονόμου.
Από αριστερά διακρίνονται οι Θάλεια Νικολαϊδη, Μάικ Οικονόμου (πρόεδρος), Φωτούλα Παππά.
Από αριστερά διακρίνονται οι Αμίλια Οικονόμου, Θάλεια Νικολαϊδη, Φίλιππος Νικολαϊδης, Φωτούλα Παππά.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.