Η Ένωση Χειμαρριωτών ζητά την έκδοση γραμματοσήμου με την μορφή του Σπυρομήλιου

0
Ο οπλαρχηγός της Χειμάρρας, Σπύρομήλιος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (www.himariotes.gr) Η Ένωση Χειμαρριωτών, με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, απέστειλε πρόταση-αίτημα στην διεύθυνση Φιλοτελισμού των ελληνικών ταχυδρομείων για την έκδοση γραμματοσήμου με την μορφή του Σπυρομήλιου.

Ακολουθεί το περιεχόμενο του αιτήματος: Αξιότιμε κύριε διευθυντά, Η Ένωση Χειμαρριωτών επιθυμεί να σας υποβάλλει το ακόλουθο αίτημα:

Ο Σπυρομήλιος (Σπύρος Μήλιος) Χειμαρριώτης αγωνιστής, διακρίθηκε στην επανάσταση του 1821. Με τα δυο του αδέλφια και 250 οπλίτες αναχώρησε από την Χειμάρρα (νυν Βορείου Ηπείρου) έφτασε στο Μεσολόγγι όπου διακρίθηκε για την αγωνιστικότητα του. Έλαβε από τον Μαυροκορδάτο τον βαθμό του στρατηγού. Στην συνέχεια διακρίθηκε στην πολιορκία των Αθηνών, στην μάχη του Φαλήρου. Τιμήθηκε από τον βασιλέα Όθωνα. Ανέλαβε την διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων και διετέλεσε πολλές φορές Υπουργός των Στρατιωτικών. Υπάρχει ένας εξαίρετος πίνακας που τον παρουσιάζει.

Ως ένα δείγμα τιμής προς τους αγώνες των Χειμαρριωτών για την εθνική παλιγγενεσία παρακαλούμε όπως συμπεριληφθεί η μορφή του Σπυρομήλιου σε ένα γραμματόσημο μέσα στις προς έκδοση σειρές για την επανάσταση του 1821.

www.himariotes.gr

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.