ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενθουσιώδης και με πολλές εκπλήξεις ήταν η συναυλία της δημοφιλούς τραγουδίστριας Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Kaye Playhouse» του Hunter College.

«Είμαι η Άλκηστις», απάντησε στους ομογενείς που την αποθέωσαν και της έλεγαν «είσαι Θεά» και κατάφερε να αποδείξει ότι ήταν και παραμένει η Άλκηστις που το μεγαλύτερο μέρος του ακροατηρίου την είχε γνωρίσει από τα πρώτα βήματα και τις συναυλίες που είχε δώσει στα πιο φημισμένα αμφιθέατρα της Νέας Υόρκης και κατ΄ επέκταση της  Αμερικής.

Ήταν η Άλκηστις με την νεανική αύρα και την αστείρευτη ενέργεια στη σκηνή, η οποία κατάφερε να τραγουδήσει το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών μαζί με το ακροατήριο.  Και χαριτολογώντας τους είπε «θα πάμε μαζί περιοδεία».

Πρόκειται για μια γεμάτη νόημα φράση, διότι οι μοναδικές στιγμές που έζησαν τόσο η ίδια όσο και οι ομογενείς θα παραμείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη της.

«Σας ευχαριστώ πολύ που είσαστε εδώ μαζί μου, είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρισκόμαστε έτσι, σε αυτή την υπέροχη πόλη, σε αυτό το υπέροχο θεατράκι. Λέω να τα ξεχάσουμε όλα για δύο ώρες, να ανοίξουμε το παράθυρο της μουσικής και να ταξιδέψουμε στα χρώματα της που μόνο αυτή μπορεί να μας δώσει», επεσήμανε η Άλκηστις, η οποία κατάφερε στην κυριολεξία να κλέψει τις καρδιές των ομογενών.

Η έκπληξη

Λίγο πριν το τέλος της συναυλίας η Άλκηστης ευχαρίστησε τους ομογενείς γιατί κρατάν τη φλόγα της Ελλάδας αναμμένη και κάλεσε στη σκηνή τη Χορωδία του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και τον δάσκαλό τους – διευθυντή της χορωδίας Βαγγέλη Χαζίρογλου, αγκάλιασε τα παιδιά και τραγούδησαν μαζί.

Οι ομογενείς οι οποίοι αποθέωσαν την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Είναι μια υπέροχη χορωδία. Είδατε τη ωραία που είναι; Ευκαιρία να γίνω και εγώ μαθήτρια», επεσήμανε η κ. Πρωτοψάλτη καθώς αγκάλιαζε τα παιδιά.

Τα παιδιά ερμήνευσαν το «Post Love» με τη συνοδεία του Βαγγέλη Χαζίρογλου στο πιάνο και τη «Σωτηρία της Ψυχής» με την Άλκιστη και την ορχήστρα, η οποία απαρτίζονταν από τους Θωμά Κοντογιώργη (πιάνο – μουσικός διευθυντής), Πέτρο Βαρθακούρη (κοντραμπάσο), Παντελή Τζιάλα (κιθάρες), Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο (τρομπόνι), Κώστα Μυλωνά (κρουστά).

Η συναυλία διοργανώθηκε από την «Syn- Phonia Entertainment» και την Αφροδίτη Ντάνιελ, η οποία για τρεις δεκαετίες διοργανώνει ποιοτικές συναυλίες.

Στιγμιότυπο από τη συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη το βράδυ του Σαββάτου, 28 Σεπτεμβρίου 2019, έδωσε μια εξίσου επιτυχημένη συναυλία στη Βοστώνη και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και παρείχε τη δυνατότητα όχι μόνο στους ομογενείς, αλλά και στους φιλέλληνες να απολαύσουν τα αριστουργήματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Μετά το πέρας της συναυλίας η Άλκηστις Πρωτοψάλτη φωτογραφήθηκε με τα μέλη της χορωδίας και τους δασκάλους και μοίρασε αυτόγραφα.

Αν και η Κυριακή ήταν μια εξαντλητική ημέρα, διότι επέστρεψαν από τη Βοστώνη, εν τούτοις η Άλκηστις μετά το πέρας της συναυλίας μίλησε με την ίδια ευδιαθεσία στους δημοσιογράφους και μεταξύ άλλων τόνισε:

Από αριστερά οι Θωμάς Κοντογιώργης, Παντελής Τζιάλας, ΄Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Πέτρος Βαρθακούρης και Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 «Αυτό το διήμερο ήταν γεμάτο από έντονα συναισθήματα. Ξεκίνησε από το Χάρβαρντ στη Βοστώνη και κατέληξε εδώ στη Νέα Υόρκη. Είναι στιγμές που σε κάνουν και κοιμάσαι όμορφα. Κοιμάσαι ευτυχισμένος γιατί έχεις δώσει και έχεις πάρει, έχεις νιώσει υπέροχα συναισθήματα»

«Πάντα νιώθω έτσι όμορφα, όταν βρίσκομαι με τους Έλληνες εκτός Ελλάδος και χαίρομαι που υπάρχουν και ξένοι εκτός από τους δικούς μας. Όλο αυτό που έζησα αυτές τις δύο μέρες θα το κρεμάσω στην ψυχή μου σαν ένα πολύτιμο κόσμημα», κατέληξε η κ. Πρωτοψάλτη.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την Αφροδίτη Ντάνιελ, τη χορωδία και τον Βαγγέλη Χαζίρογλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ενώ υπογράφει αυτόγραφα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τους δασκάλους Βαγγέλη Χαζίρογλου και Γιάννη Τηλιακό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.