ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου του Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, το οποίο θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 11 Μαϊου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Terrace on the Park, στη διεύθυνση 52-11 111th St, Flushing, NY 11368.

Το  ετήσιο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, θα συνέλθει στις 10 και 11 Μαϊου 2019 στο ξενοδοχείο La Guardia Plaza στη διεύθυνση 104-04 Ditmars Blvd, East Elmhurst, N.Y. 11369 και αναμένεται να συμμετάσχουν αντιπρόσωποι από όλους τους Συλλόγους μέλη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των μεγάλων οργανώσεων της ομογένειας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται λίγους μήνες μετά τα συλλαλητήρια στη γενέτειρα και έναν περίπου χρόνο μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της ομογένειας στον ΟΗΕ, στα οποία όπως έχουν γράψει οι Αναμνήσεις η Παμμακεδονική έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και επωμίστηκε και το οικονομικό κόστος.

Από αριστερά οι Νίκος Φύλλας, Δημήτρης Φιλιππίδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Γιώργος Τράγκας και Πέτρος Γαλάτουλας.

Κατά την διάρκεια των διήμερων εργασιών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τύπου, θα γίνει  ο απολογισμός της δράσης της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής στην κρίσιμη περίοδο που μεσολάβησε, η οποία χαρακτηρίστηκε από την κορύφωση της μάχης για την προάσπιση του ονόματος και της ελληνικότητας της Μακεδονίας, όπως επίσης και για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και οι προβλεπόμενες από το καταστατικό αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο το μεσημέρι, με συμμετοχή αντιπροσώπων απ’ όλη την Αμερική.

«Το φετινό συνέδριο διεξάγεται σε μια χρονιά που η Μακεδονία έζησε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής ήταν εκεί σε κάθε στιγμή του αγώνα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μπορεί τα πράγματα να εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε, όμως ο αγώνας αυτός θα χαθεί μόνο όταν τον παρατήσουμε. Στο συνέδριο αυτό θα μιλήσουμε και θα αποκαλύψουμε όσα έγιναν, αλλά, το βασικότερο, θα χαράξουμε την στρατηγική της επόμενης ημέρας, καθώς ‘ό,τι δεν λύνεται, κόβεται’, δήλωσε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής, Δημήτρης Φιλιππίδης.

«Καλούμε όλους τους Μακεδόνες και τους φίλους των Μακεδόνων να δώσουν το “παρών” στο συνέδριο και να βγούμε ακόμη πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα. Είναι κάτι που χρωστάμε στους ήρωές μας αλλά και στις επόμενες γενιές, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Η Μακεδονία, ήταν και είναι του Αλεξάνδρου η χώρα, ήταν και είναι ξακουστή, ήταν είναι και θα παραμείνει ελληνική», πρόσθεσε ο κ. Φιλιππίδης.

Την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στη διεύθυνση 22-51 29th St, Astoria, NY 11105 θα μιλήσει, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, για το Μακεδονικό ζήτημα, ο αναλυτής και συγγραφέας, Σταύρος Καλεντερίδης, ο οποίος έρχεται από την Ελλάδα για το Συνέδριο, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Αμέσως μετά στο εν λόγω κέντρο  Σταθάκειο Κέντρο θα παρατεθεί δείπνο με ζωντανή μουσική από τον Σεραφείμ Λάζο και τον Κώστα Προκόβα. Τιμή εισιτηρίου $50.00.

Επίσης το βράδυ του Σαββάτου θα διεξαχθεί η επίσημη χοροεσπερίδα της Παμμακεδονικής Ένωσης, στο Terrace on the Park, στις 7:30 το βράδυ, με τιμώμενα πρόσωπα, μεταξύ άλλων, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, καθώς και τον Σύλλογο Καστοριανών, για την προσφορά τους στον αγώνα για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο (646) 398-3838.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.