ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης αύριο, Δευτέρα και ώρα 7.00 μ.μ. συγκαλεί στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια σύσκεψη με τα μέλη των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας προκειμένου να τους ενημερώσει για την δυστοκία και για τα ευρήματα των ερευνών της στα όποια κατάστιχα της Ομοσπονδίας τους είχαν στην διάθεσή τους, τις καταγγελίες που έλαβαν για μεμονωμένους υποψήφιους, για τον ρόλο των συλλόγων σφραγίδων και για το αλαλούμ στην διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Η πρόσκληση δεν απευθύνεται στους αντιπροσώπους των συλλόγων, αλλά στα μέλη, διότι αρκετοί από τους αντιπροσώπους δεν έχουν καμιά σχέση με τους συλλόγους και φορείς που φέρονται να εκπροσωπούν.

Είναι η πρώτη φορά στην 80ετή ιστορία της Ομοσπονδίας που ναυαγεί μια εκλογική διαδικασία και η εφορευτική επιτροπή υποχρεώνεται αντί να συγκαλέσει την γενική συνέλευση καλεί ανοικτή γενική συνέλευση.  

Η ανακοίνωση – πρόσκληση της Εφορευτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Η Εφορευτική Επιτροπή για κάποιον διαβολικό  – καθώς φαίνεται – λόγο κατέληξε τετραμελής αντί της πενταμελούς που ανέδειξε το εκλογικό συνέδριο. Κι αυτό διότι ο Κώστας Μαλτάκης, ο οποίος προτάθηκε όπως και αρκετοί υποψήφιοι με την διαδικασία των γραπτών δηλώσεων υποψηφιοτήτων δεν αποδέχτηκε την εκλογή του.

Πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας που επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι όλα ήταν εσκεμμένα, καθώς πίστευαν ότι θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τις εκλογές και για το μέλλον της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Γωνιάς, ο γραμματέας Αναστάσιος Καραγκούνης και τα μέλη Γιώργος Χρυσομαλλίδης και Γιάννης Καραπετρίδης στο διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων που μεσολάβησαν από την εκλογή τους εργάστηκαν άοκνα και το πιο σημαντικό κράτησαν επτασφράγιστα μυστικά τα πορίσματα της έρευνάς τους, πολλά από τα οποία σοκάρουν και ξεπερνούν κατά πολύ τις αρμοδιότητες των ελεγκτικών οργάνων της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και τις επώνυμες καταγγελίες που έλαβαν.

Η Εφορευτική Επιτροπή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και το πιο σημαντικό δεν ενέδωσε στις πιέσεις όλων όσων ευθύνονται για την κατάντια της Ομοσπονδίας και κυρίως εκείνων που θέλουν να διαιωνίσουν την ισχύ των Συλλόγων Σφραγίδων.

Η Εφορευτική Επιτροπή έχει περιορισμένες αρμοδιότητες, οι οποίες σχετίζονται με την διοίκηση της Ομοσπονδίας μέχρι και την ημέρα της ορκωμοσίας του Διοικητικού Συμβουλίου και οφείλει στην αυριανή συνεδρίαση να προβεί σε προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι προκειμένου διευκολύνει την γενική συνέλευση – ως το ανώτερο όργανο – να λάβει τις δέουσες αποφάσεις για την έξοδο από την κρίση.

Από αριστερά διακρίνονται οι Πέτρος Γαλάτουλας, Τιμολέων Κακούρος, Γιώργος Γεωργόπουλος, Γιώργος Χρυσομαλλίδης, Δημήτρης Γωνιάς, Αναστάσιος Καραγκούνης, Γιάννης Καραπετρίδης, Απόστολος Τομόπουλος και Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ώρα της αλήθειας

Ο επίτιμος πρόεδρος και συνάμα μέγας ευεργέτης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», κ. Βασίλειος Σταθάκος μέσω μιας ανοικτής επιστολής που καταχωρήθηκε στον «Εθνικό Κήρυκα» της 25 Ιουνίου 2021, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και διαμήνυσε: «έχω έννομο συμφέρον και υποχρέωση να προσφύγω στη Δικαιοσύνη ώστε νόμιμα πλέον και διά παντός το Σταθάκειο Κέντρο του οργανισμού να υπηρετεί τα ενδιαφέροντα της Ομογένειας κι όχι να γίνεται λεία των μερικών τοκογλύφων της σημερινής εικόνας».

Αν και ο όρος «τοκογλύφοι» που χρησιμοποίησε ο κ. Σταθάκος μπορεί να έχει μια δόση υπερβολής, εν τούτοις πρέπει να προβληματίσει την αυριανή συνεδρίαση και να της δώσει το έναυσμα να αναθέσει σε ορκωτό λογιστή τον έλεγχο των οικονομικών της Ομοσπονδίας και σε μια ομάδα νομικών συμβούλων την ευθύνη να εξετάσουν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και την εγκυρότητα των τροποποιήσεων που έγιναν στο Καταστατικό της Ομοσπονδίας και οι οποίες – όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων – κατέστησαν την οργάνωση όμηρο των συλλόγων σφραγίδων.

Οι καταγγελίες των πρώην προέδρων στην «off the record» ενημέρωση των «Αναμνήσεων» πρέπει να ειπωθούν στην αυριανή ευρία συνέλευση και να καταχωρηθούν στα πρακτικά τα έγγραφα που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, για διασπάθιση χρημάτων και για μια σειρά άλλων παρανομιών, οι οποίες αν δεν χαλιναγωγηθούν ενδέχεται να στερήσουν από την Ομοσπονδία το στάτους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Αριστερά οι πρώην πρόεδροι, ενώ δεξιά η Εφορευτική Επιτροπή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι «Αναμνήσεις» τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες για να μάθουν την αλήθεια, αλλά ελλείψει έγγραφων τεκμηρίων – προς το παρόν – δεν θα εισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Πλην όμως καλούν – δημοσίως αυτή την φορά – τον πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου να πει την αλήθεια στην ομογένεια και να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που διαθέτει και τα οποία θα προκαλέσουν – όπως ισχυρίζεται – αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων η οποία θεώρησε αντικαταστατικό και παράνομο το συνέδριο οφείλει το αργότερο μέχρι αύριο, Δευτέρα, το βράδυ να συγκαλέσει μια συνέντευξη τύπου και να θέσει στην κρίση της ευρύτερης ομογένειας όλα τα τεκμήρια σχετικά με την κακοδιαχείριση και τα γενεσιουργά αίτια της διετούς και πλέον κρίσης που ταλανίζει την Ομοσπονδία.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν τους συλλόγους, τις κοινότητες και τους φορείς μέλη της Ομοσπονδίας να συμμετάσχουν στην αυριανή συνεδρίαση και να προσφέρουν την δική τους συμβολή στην προσπάθεια να λάμψει η αλήθεια και να διασφαλίσουν την έξοδο της Ομοσπονδίας από την κρίση.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/me-tin-eklogi-tis-eforeftikis-epitropis-kai-tin-anadeiksei-ypopsifion-oloklirothike-to-diimero-sinedrio-tis-omospondias-tis-ny/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.