ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι δήμαρχοι Αθηναίων και Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης και Νικόλαος Σουλιώτης, αντίστοιχα, ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ο πρώην Δήμαρχος Καρπενησίου και Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς, η ιστορικός Λεωνή Θανασούλα, ο  εκπαιδευτικός και Πρόεδρος της Εταιρείας Αιτωλικών Μελετών, που έχει προλογίσει το βιβλίο, κ. Βασίλης Κόκοτος, και ο πρόεδρο της ιδιαίτερης πατρίδας του κ. Ζαχαρόπουλου κ. Χάρις Σιούρτος αναμένεται να συμμετάσχουν και να μιλήσουν στην παρουσίαση της νέας δίγλωσσης έκδοσης (Ελληνικά – Αγγλικά) του βιβλίου του θεολόγου, π. Ευαγγέλου Φεγγούλη με τίτλο: «Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος: Ένας αντάρτης αλλιώτικος στα βουνά της Ευρυτανίας».

Η παρουσίαση τελεί υπό την αιγίδα του ιστορικού Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα» και λόγω των  περιορισμών ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού θα λάβει χώρα διαδικτυακά το μεσημέρι της Παρασκευής, 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι, EST ή ώρα Ελλάδος 7:00 μ.μ.   

Από τις ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν και να μιλήσουν για το έργο και τον κεντρικό ήρωα του βιβλίου ο Ευρυτάνας ιερατικός προϊστάμενος του ιστορικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Πίσκατάγουέι της Νέας Ιερσέης, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κοτρώτσος, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Χ. Παλαιστίδης, ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τεχνικό Κολέγιο Φλόρενς – Ντάρλινγκτον, κ. Ανδρέας Καμπιζιώνης, ο δημοσιογράφος Σταύρος Μαρμαρινός, ο ιατρός Αντώνιος Βλαντής, η πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα» Ελένη Καλογερά και ο ίδιος ο ήρωας του βιβλίου Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος.

Ο Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και την σύζυγό του Βιργινία.

Η πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου, κ. Ελένη Καλογερά, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις», επεσήμανε ότι πρόκειται για μια αξιόλογη και συνάμα ενδιαφέρουσα εκδήλωση η οποία φιλοδοξεί να ενώσει την Ευρυτανία της Αμερικής με εκείνη της γενέτειρας.

«Ο Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος έχει διατελέσει πολλές θητείες πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής Παναγία η Προυσσιώτισσα και έχει διακριθεί και βραβευτεί για την πολυετή προσφορά και την πολυσχιδή του δράση. Καλούμε τους Ευρυτάνες, όπου κι αν βρίσκονται την ερχόμενη Παρασκευή να συνδεθούν με την πλατφόρμα Zoom για να παρακολουθήσουν μια άρτια προετοιμασμένη βιβλιοπαρουσίαση και το πιο σημαντικό να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα και τον κεντρικό ήρωα του βιβλίου», επεσήμανε η κ. Καλογερά.

“Η ιστορία του κ. Ζαχαρόπουλου και κυρίως η προσφορά του στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, στην AHEPA και σε πλειάδα ευαγών ιδρυμάτων της ομογένειας και της γενέτειρας προσδίδει πανομογενειακό χαρακτήρα στην εκδήλωση και πιστεύουμε ότι θα δώσει το έναυσμα σε όλους τους ομογενείς να την παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην χαρά μας”, επεσήμανε η κ. Καλογερά.

Το εξώφυλλο του δίγλωσσου βιβλίου «Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος: Ένας αντάρτης αλλιώτικος στα βουνά της Ευρυτανίας»

«Η βιβλιοπαρουσίαση θα έχει έντονο διδακτικό χαρακτήρα για όλους, πόσο μάλλον για την νεότερη γενιά των Ευρυτάνων της Αμερικής , διότι θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για την ζωή ενός αντάρτη στα βουνά της Ευρυτανίας και συνάμα ηγέτη των Ευρυτάνων της Νέας Υόρκης και κατ΄επέκταση της Αμερικής», επεσήμανε η κ. Ελένη Καλογερά υπενθυμίζοντας ότι ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου ανήκει στο «Εμείς» που έλεγε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την βιβλιοπαρουσίαση καλούνται να κάνουν κλικ στο https://us02web.zoom.us/j/86934138471?pwd=ajU0MWJsWEZZR1krcldHUE5xNUNYQT09 (Meeting ID: 869 3413 8471 Passcode: 199348)  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κ. Ελένη Καλογερά στο (347) 744-5672 είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Elenikalogeras@gmail.com. Για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη ως προς την τηλεπαρουσίαση στείλετε email στο: jarkalog@gmail.com

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου του π. Ευαγγέλου Φεγγούλη με τίτλο: «Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος: Ένας αντάρτης αλλιώτικος στα βουνά της Ευρυτανίας».
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.