Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν συναινεί στην απόφαση της κυβέρνησης – ανοικτοί οι ναοί τα Θεοφάνεια

0
Εκτακτη συνεδριαση της Ιερας Συνοδου της Εκκλησιας για τα νεα μετρα που εξηγγειλε η Κυβερνηση για την πανδημια του COV- Η συνεδριαση διηξηχθη μεσω τηλεδιασκεψης --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Την τελική κρίση να μη συναινέσει στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την παρουσία πιστών στις εκκλησίες κατά την εορτή των Θεοφανείων, έλαβε σήμερα στην έκτακτη συνεδρίασή της -μέσω τηλεδιάσκεψης- η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, εμμένει «σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την Πολιτεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για τη συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανείων όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην ΚΥΑ».

Στη συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η ΔΙΣ αποφάσισε και αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση «θεωρώντας τον διάλογο ως το μοναδικό μέσο επιλύσεως των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες που υφίστανται στο Ελληνικό Κράτος».

Επιπλέον, απευθύνει έκκληση τόσο προς την ηγεσία της Ε.Ε. όσο και προς την κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους», τονίζεται σχετικά στο ανακοινωθέν της ΔΙΣ.

Εκτακτη συνεδριαση της Ιερας Συνοδου της Εκκλησιας για τα νεα μετρα που εξηγγειλε η Κυβερνηση για την πανδημια του COV- Η συνεδριαση διηξηχθη μεσω τηλεδιασκεψης –ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.