Η Χίος στους δρόμους ενάντια στη νέα δομή

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση των φορέων στο κέντρο της πόλης

0
Στιγμιότυπο από την διαδήλωση στην καρδιά της πόλης της Χίου κατά της δομής στον Θόλο. Φωτογραφία: Πολίτης Χίου.

ΧΙΟΣ. (https://www.politischios.gr/) Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 11:30 το πρωί της Τετάρτης, 23 Φεβρουαρίου 2022 η μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης της Χίου στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενάντια στη δημιουργία νέας δομής στην περιοχή του Θόλους.

Παρακολουθήστε τη live μετάδοση από το Facebook Εφημερίδα Πολίτης εδώ.

Με πανό και συνθήματα, φορείς, αιρετοί και κάτοικοι διατρανώνουν την αντίθεσή τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό, ζητώντας τον πλήρη σεβασμό στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία μόνο μίας δομής για καταγραφή και ταυτοποίηση με χωρητικότητα έως 500 άτομα.

Οι συγκεντρωμένοι σε δηλώσεις του, εκτός των άλλων καυτηρίασαν και τις διώξεις σε βάρος αιρετών και κατοίκων της Χίου, εξαιτίας της συμμετοχής τους στα γεγονότα των Θεοφανίων επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του νησιού, ποινικοποιείται σε τέτοιο βαθμό η λαϊκή βούληση.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η κινητοποίηση στη γειτονική Λέσβο, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς ενάντια στη δομή στη Βάστρια.

   

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.