ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Αθηναίων το βράδυ του Σαββάτου, 8 Ιουνίου 2019, διοργάνωσε στο  φιλόξενο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια, το καθιερωμένο καλοκαιρινό γλέντι, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αν και η εκδήλωση είχε καθαρά ψυγαγωγικό χαρακτήρα εν τούτοις η πρόεδρος του Συλλόγου Βάνα Κοντομέρκου επωφελούμενη της ευκαιρίας αναφέρθηκε στη φιλανθρωπική δράση και στις πρόσφατες εκδηλώσεις και εστίασε την προσοχή της στην εκδήλωση για την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας που είχαν διοργανώσει στις 17 Μαρτίου στον ίδιο χώρο και η οποία συνδύαζε την προβολή του  ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Η Αθήνα στην Οθωμανική Εποχή» με την έκθεση με τα έργα τέχνης των μελών του Συλλόγου και άλλων ζωγράφων.

Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια και η οποία παρείχε τη δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου και στους φίλους να παρουσιάσουν τα έργα τέχνης και να υπενθυμίσουν σε όλους ότι η ομογένεια δεν είναι απλά και μόνο φορέας ενός λαμπρού πανάρχαιου πολιτισμού, αλλά και παραγωγός του δικού της πολιτισμού, του αποκαλούμενου ελληνοαμερικανικού πολιτισμού.

Αν και για τους περισσότερους ομογενειακούς φορείς η καλοκαιρινή εκδήλωση σηματοδοτεί τη έναρξη της θερινής ραστώνης, εν τούτοις για τους Αθηναίους ξεκινά ένα νέος πολιτιστικός κύκλος. Πρόκειται για τις ελληνικές βραδιές που διοργανώνονται κάθε Τρίτη στην Πλατεία Αθηνών τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι ελληνικής βραδιές οι οποίες ξεκίνησαν προ τριών και πλέον δεκαετιών διοργανώνονται από τη Διοικούσα Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αθηναίων και τη σύμπραξη άλλων ομογενειακών φορέων.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Τζορτζ Ντέλης ο οποίος ανέφερε ότι οι Ελληνικές Βραδιές θα ξεκινήσουν την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς την ηγεσία του Συλλόγου, αφ ενός μεν, διότι συνεργάζονται για την διοργάνωσή τους, αφ’ ετέρου δε, διότι κατέχουν εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των χορηγών των Ελληνικών Βραδιών.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Αθηναίων και των φίλων τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η πρόεδρος των Αθηναίων και συνάμα συγγραφέας Βάνα Κοντομέρκου συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής την Φανή Παγουλάτου και ευχήθηκε σε όλους καλή αντάμωση στην Πλάκα στην Ακρόπολη και στις άλλες περιοχές της Αθήνας.

«Όσοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ή και λόγω υγείας δε θα μπορέσετε να προσκυνήσετε τα άγια χώματα της Αθήνας μπορείτε κάθε Τρίτη να έρχεστε στην Πλατεία Αθηνών να απολαμβάνετε τα πολιτιστική δρώμενα και να περνάτε ευχάριστες στιγμές με τους ομογενείς και άλλους Αστοριείς», επεσήμανε η κ. Κοντομέρκου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα μια εβδομάδα πριν τη Γιορτή του Πατέρα και η κ. Κοντομέρκου κάλεσε τους Αθηναίους και τους φίλους σε πρόποση και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους παριστάμενους πατέρες.

Αμέσως μετά ακολούθησε το ξεφάντωμα με την ορχήστρα GEOEVENTS και το Χρήστο Κωσταρά στο τραγούδι.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Αθηναίων και των φίλων τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το καλοκαιρινό γλέντι του Συλλόγου Αθηναίων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.