Η αστυνομία δίνει εντολή για τη διάλυση διαδήλωσης έξω από κτίριο του Πόρτλαντ

0
Στιγμιότυπο από τιςχθεσινές διαδηλώσεις. Φωτογραφία: Richard Gordon

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια στη διάρκεια διαδήλωσης στο Πόρτλαντ του Όρεγκον αργά χθες Σάββατο το βράδυ και η αστυνομία έδωσε εντολή στους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την περιοχή ειδάλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο σύλληψης.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία αναφέρει ότι κήρυξε κατάσταση ταραχών για συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γινόταν γύρω από το Penumbra Kelly Building, ένα κτίριο που στεγάζει γραφεία, μεταξύ των οποίων και της αστυνομίας.

“Αν δεν εγκαταλείψετε την περιοχή αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο σύλληψης, παραπομπής ή χρήσης παραγόντων ελέγχου του πλήθους, συμπεριλαμβανομένης, αλλά όχι περιοριζόμενης μόνο σε αυτήν, της χρήσης δακρυγόνων και/ή όπλων κρούσης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Την Τρίτη η αστυνομία κήρυξε κατάσταση ταραχών στο Πόρτλαντ, όπου διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν σε κυβερνητικό κτίριο, έπειτα από εβδομάδες κυρίως ειρηνικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.