ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Απόψε βρίσκομαι εδώ κοντά σας με πάρα πολλή αγάπη. Νιώθω πως βρίσκομαι στην Ασγάτα», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος της Ασγάτας, κ. Γιάννης Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης για την 85η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου Ασγατιτών Αμερικής «Η Κύπρος», η οποία έλαβε το βράδυ του Σαββάτου στο ομογενειακό κέντρο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ και η οποία κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια οργανωμένη .

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων, Κυριάκος Παπαστυλιανού, η πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας Αραβέλλα Σιμωτά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας, Κώστας Κωνσταντινίδης και άλλοι εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στο χωριό και τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι προκάτοχοί του εργάστηκαν ακόμη πιο σκληρά από τον ίδιο και ότι μοιράζεται το βραβείο με τους προκατόχους τους και με όλους τους συνεργάτες.

«Απόψε βρίσκομαι εδώ κοντά σας με πάρα πολλή αγάπη. Νιώθω πως βρίσκομαι στην Ασγάτα. Πραγματικά είσαστε άξιοι συγχαρητηρίων διότι τέτοιες εκδηλώσεις σε μια χώρα εκατομμυρίων δε νομίζω να γίνονται εύκολα και με τόση μεγάλη συμμετοχή.

Σήμερα είμαι κοντά σας όχι για να τιμηθώ εγώ – δε νομίζω να αξίζω τέτοιας τιμής – εσείς αξίζετε κάθε τιμής. Εμείς απολαμβάνουμε την Ασγάτα, τη ζούμε, τη βιώνουμε, αναπνέουμε τον αέρα της και ξημερώνουμε κάθε μέρα και με τον ήλιο της απολαμβάνουμε τις ομορφιές της.  Εσείς στερηθήκατε τα πάντα τους γονιούς σας, τα αδέλφια σας. Εσείς αξίζετε τιμής και συγχαρητηρίων, γιατί αυτό που κάνετε – ίσως να μη το καταλαβαίνετε – δεν είναι κάτι απλό.

Από αριστερά διακρίνονται οι Τζοάννα Τίτρο, Γιάννης Παπαϊωάννου, Αναστασία Παπαθεοδώρου, Πίτερ Λούκας, Μαρία Παπαθεοδώρου και Αρβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Έχω ζήσει δύο χρόνια στην Αμερική το 1990 και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να στερηθείς το σπίτι σου, τους δικούς σου ανθρώπους, την εκκλησία, τους γονείς σου και τα αδέλφια σου. Και οι περισσότεροι από εσάς έχετε γονιούς και αδέλφια στην Ασγάτα. Εσείς είστε άξιοι συγχαρητηρίων.  Θέλω ως ένδειξη ελάχιστης τιμής να απονείμουμε στον Σύλλογο μια αναμνηστική πλακέτα και σε όλους εσάς, στον κάθε έναν ξεχωριστά, γιατί είστε άξιοι συγχαρητηρίων», επεσήμανε ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο δήμαρχος απένειμε τιμητικές πλακέτες τόσο στον Σύλλογο για την 85η επέτειο της ιδρύσεώς του και την αέναη προσφορά στην Ασγάτα και κατ΄ επέκταση στην Κύπρο, όσο και στον πρόεδρο Πίτερ Λούκα.

Αποδεχόμενος την τιμητική διάκριση ο κ. Λούκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και μοιράστηκε το βραβείο με τη σύζυγό του και την οικογένειά του, με τα στελέχη του συλλόγου και με τη νέα γενιά του Συλλόγου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Κρις Ελευθεριάδης, Τζοάννα Τίτρο, Γιάννης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Τζαβάρας, Αναστασία Παπαθεοδώρου, Πίτερ Λούκα, Μαρία Παπαθεοδώρου και η Αρβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Λούκας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον για τη νέα γενιά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι από τους κόλπους του Συλλόγου αναδείχτηκαν επιστήμονες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και πολιτικοί, όπως ο Κώστας Κωνσταντινίδης, που προ έξι ετών εκλέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης και στις επικείμενες ειδικές εκλογές διεκδικεί την προεδρία της κομητείας του Κουίνς, όπου ζει και διαπρέπει ο μεγαλύτερος όγκος των Ελλήνων της Αμερικής.

Στη συνέχεια απένειμαν τα καθιερωμένα βραβεία στους αποφοίτους Αναστασία Παπαθεοδώρου και Δημήτρη Τζαβάρα. Η Αναστασία Παπαθεοδώρου αποφοίτησε με άριστα από το Κολλέγιο του Κουίνς και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της ειδικής παιδείας (special education), ενώ ο Δημήτρης Τζαβάρας αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στον κλάδο των ορκωτών λογιστών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ, η πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας, Αραβέλλα Σιμωτά, ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού.

Κρις Ελευθεριάδης, Τζοάννα Τίτρο, Δημήτρης Τζαβάρας, Αραβέλλα Σιμωτά, Αναστασία Παπαθεοδώρου, Πίτερ Λούκας και Μαρία Παπαθεοδώρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πίτερ Λούκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα στελέχη, καθώς επίσης και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του επισήμου δείπνου, της επιτροπής λευκώματος και τα μέλη του νεοσύστατου φορέα «Η Eπόμενη Γενιά της Ασγάτας» (Asgata Next Generation).

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το αναμνηστικό λεύκωμα, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην προσφορά των Ασγατιτών στις δύο πατρίδες, καθώς επίσης και η πλούσια λαχειοφόρος αγορά.   

Ο Σύλλογος Ασγατιτών είναι ένας από τους αρχαιότερος συλλόγους που ίδρυσαν οι Κύπριοι μετανάστες τουλάχιστον για τα δεδομένα της Νέας Υόρκης και, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση των κατεχομένων από τα τουρκικά στρατεύματα και την επανένωση του νησιού.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Ασγατιτών Πίτερ Λούκα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Δημάρχου Γιάννη Παπαθεοδώρου και τη βράβευση του Πίτερ Λούκα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Πίτερ Λούκας, Αραβέλλα Σιμωτά, Γιάννης Παπαϊωάννου και Μαρία Παπαθεοδώρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Πίτερ Λούκα, Γιάννης Παπαϊωάννου και Μαρία Παπαθεοδώρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι Ασγατίτες με τους φίλους τους και τους προσκεκλημένους ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.