Η Αρχή για το Ξέπλυμα δέσμευσε την περιουσία του Αντώνη Ρέμου

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος.

Δεσμεύτηκε η περιουσία πασίγνωστου Έλληνα τραγουδιστή καθώς η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ερεύνησε και κατέληξε σε σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και αντίστοιχου ποσού ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει διαβιβάσει το φάκελο της έρευνας των ελεγκτών στον οικονομικό εισαγγελέα προκειμένου ο τραγουδιστής να ελεγχθεί και ποινικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερεύνησε εταιρία του τραγουδιστή, η οποία φέρεται να μην έχει αντικείμενο το θέαμα αλλά άλλες δραστηριότητες.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα ερεύνησε επί μακρόν τα οικονομικά στοιχεία και την επαγγελματική δραστηριότητα του τραγουδιστή και της εταιρείας του.

Στο πόρισμα της κατέληξε σε σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ. Έτσι πριν από περίπου 1 μήνα, προχώρησε με διατάξεις του κ.Βουρλιώτη σε τράπεζες και υποθηκοφυλάκεια, στη δέσμευση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, έως του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου.

Αφορά προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και της επίμαχης εταιρίας, οποιαδήποτε ακίνητο, σκάφος, θυρίδα ή επενδυτικό προϊόν εντοπιστεί.

Στο πόρισμα φέρεται να γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται την τελευταία πενταετία να καταθέτει δηλώσεις περίπου 50.000 ευρώ ετησίως. Το ύψος του ποσού εκτιμήθηκε ως ύποπτο από τους ελεγκτές αφού θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για έναν από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της χώρας με αμέτρητες νυχτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμικά μέρη.

Κατά πληροφορίες, θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του τραγουδιστή.

H απάντηση του τραγουδιστή

Ο γνωστός τραγουδιστής, χωρίς να αναφέρεται το όνομά του, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, απαντά:

Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής .Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία ,και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.