ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το δείπνο προς τιμή του τέως κυβερνήτη της AHEPA, Δημητρίου Ροζανίτη, που παρατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 28 Δεκεμβρίου 2019, στην κοινοτική αίθουσα «Δανιέλα Κουσούλη» της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Πρόκειται για το καθιερωμένο τιμητικό δείπνο της 5ης Περιφέρειας που περιλαμβάνει τα τμήματα της Νέας Ιερσέης και της Κοιλάδας του Ντελαγουέαρ και το οποίο έχει έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα από την εκδήλωση διατίθενται σε έναν φορέα επιλογής του τιμωμένου.

Ο κ. Ροζανίτης αποφάσισε τα έσοδα να τα διαθέσει για την αγορά οχήματος – συνεργείου, το οποίο θα αναλαμβάνει την επισκευή των αεροσκαφών «Canadair» της πυροσβεστικής που βρίσκονται σε απόμακρες από τη βάση περιοχές και έθεσε ως στόχο τη συγκέντρωση δέκα τουλάχιστον χιλιάδων δολαρίων.

Αν και λόγω της γρίπης και μιας επιδημίας που έπληττε την περιοχή αρκετοί δεν μπόρεσαν να παραστούν, εν τούτοις η γενναιοδωρία των συνδαιτυμόνων έκανε τη διαφορά και συγκεντρώθηκε το ποσό των $15.000.

Ο κ. Ροζανίτης κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή για την τιμή και την ανταπόκριση των ηγετών και των μελών της AHEPA, καθώς επίσης και για τη γενναιοδωρία του.

Ερωτηθείς για την ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας ο κ. Ροζανίτης επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης με το κλιμάκιο της AHEPA στην Ελλάδα πληροφορήθηκε ότι δύο κινητά συνεργεία που έχουν στην Ελευσίνα για να τα αξιοποιήσουν πρέπει να τα ρυμουλκούν προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους και ότι λόγω έλλειψης χρημάτων δε μπορούν να αγοράσουν νέα οχήματα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ευστάθιος Καραντώνης, Δημήτρης Ροζανίτης, Ανδρέας Ζαχαριάδης, Γιώργος Χωριάτης και Ιωάννης Χαραλαμπίδης. Φωτογραφία: Cosmos Philly / Βασίλης Κεΐσογλου.

Και έθεσε στόχο τη διοργάνωση του εν λόγω δείπνου. Ένεκα της γενναιοδωρίας των επιχειρηματιών της περιοχής και με τις άοκνες προσπάθειες της «Καλής Παρέας», όπως αποκαλούν τους ηλικιωμένους της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, προετοίμασαν και προσέφεραν ένα πλουσιοπάροχο δείπνο και κάθε δολάριο που προσέφεραν οι συνδαιτυμόνες διατέθηκαν αποκλειστικά και μόνο για τον προαναφερόμενο σκοπό.

Ο Δημήτρης Ροζανίτης είναι μια από τις πιο προβεβλημένες προσωπικότητες της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας, διότι έχει διατελέσει κυβερνήτης της 5ης Περιφέρειας της AHEPA, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης, ενώ πρόσφατα έγινε μέλος του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι πρώην και νυν ύπατοι πρόεδροι της AXEPA Ανδρεάς Ζαχαριάδης και Γεώργιος Χωριάτης, αντίστοιχα, η τέως πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» Ντέμη Τόμας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των τμημάτων της ΑHEPA, καθώς επίσης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Πάππας, Λούης Αρβανίτης, Γεώργιος Χωριάτης, Ανδρέας Ζαχαριάδης και Ζήνων Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία: Cosmos Philly / Βασίλης Κεΐσογλου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά  στο Τσέρι Χιλ και συνάμα πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, κ. Ευστάθιος Καραντώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσφορά και δράση του τιμώμενου.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γεώργιο Χωριάτης συνεχάρη τον τιμώμενο για την πρωτοβουλία και εστίασε την προσοχή του στην πολυδιάστατη προφορά της AHEPA και στην αφοσίωσή της στην προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας, της Κύπρου, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας.

Ο κ. Χωριάτης αναφέρθηκε και στην εκστρατεία προσέλκυσης και εγγραφής νέων μελών τόσο στα τμήματα της AHEPA όσο και στα τμήματα των «Θυγατέρων της Πηνελόπης», των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς» και των «Υιών του Περικλή» και υπενθύμισε σε όλους το εν τη ενώσει η ισχύς.

Από αριστερά οι Ζήνων Χριστοδούλου, Ευστάθιος Καραντώνης και Δημήτρης Ροζανίτης. Φωτογραφία: Cosmos Philly / Βασίλης Κεΐσογλου.
Ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης, αριστερά και ο Δημήτρης Ροζανίτης (κέντρο). Φωτογραφία: Cosmos Philly / Βασίλης Κεΐσογλου.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Χωριάτης, Ιωάννης Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Ροζανίτης, Γιώργος Πάππας, Λούης Στεφάνου και Σάββας Κυριάκου. Φωτογραφία: Cosmos Philly / Βασίλης Κεΐσογλου.
Ο Δημήτριος Ροζανίτης. Φωτογραφία: Cosmos Philly / Βασίλης Κεΐσογλου.
Ο Δημήτρης Ροζανίτης (κέντρο) με τους Κώστα και Γιούλη Κράβαρη. Φωτογραφία: Cosmos Philly / Βασίλης Κεΐσογλου.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την τελετή βράβευσης του Δημηρίου Ροζανίτη. Φωτογραφία: Cosmos Philly / Βασίλης Κεΐσογλου.
Σε πρώτο πλάνο ο φωτορεπόρτερ Στέλιος Λάμπρου και ο Δρ. Γιώργος Αχταρίδης. Φωτογραφία: Cosmos Philly / Βασίλης Κεΐσογλου.
Ο τιμώμενος Δημήτρης Ροζανίτης. Φωτογραφία: Cosmos Philly / Βασίλης Κεΐσογλου.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.