Χαιρετισμός Γιάννη Χρυσουλάκη στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου

0
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης.

ΑΘΗΝΑ. Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, απηύθυνε χαιρετισμό στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου που πραγματοποιείται διαδικτυακά στο διάστημα 25-27 Ιουνίου 2021 λόγω covid.

Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στον στόχο της εκδήλωσης όσον αφορά την προβολή του ελληνικού κινηματογράφου διεθνώς, εξηγώντας ότι ο στόχος αυτός έρχεται να συναντήσει και να συμβαδίσει με την βασική επιδίωξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, «που δεν είναι άλλη από την προβολή της εικόνας της Ελλάδας στη διεθνή κοινή γνώμη μέσα και από την προβολή και τη διάχυση της σύγχρονης καλλιτεχνικής μας δημιουργίας, εν προκειμένω της σύγχρονης κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής παραγωγής».

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι το 14ο Φεστιβάλ, καινοτόμο, εναλλακτικό, προοδευτικό και δημιουργικό όπως έχει χαρακτηριστεί, πραγματοποιείται μεν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, όμως «πάντα με την ίδια δυναμική, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα των συντελεστών του, και ιδιαίτερα του εμπνευστή του Χρήστου Προσύλη, σκηνοθέτη-παραγωγού, συγγραφέα και εικαστικού, με την ίδια αναγνώριση και ακτινοβολία, καθώς και με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον εκ μέρους των θεατών που ανυπομονούν και φέτος να απολαύσουν, έστω και εξ αποστάσεως, τον πλούτο της σύγχρονης ελληνικής κινηματογραφικής δημιουργίας».

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, το Φεστιβάλ έχει καταστεί «θεσμός και πρεσβευτής της ελληνικής κινηματογραφικής έκφρασης στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων δημιουργών, πηγή ακτινοβολίας σύγχρονων ρευμάτων, πρωτοποριακής έκφρασης και νέων ταλέντων, ιδανικός χώρος παρουσίασης καινούργιων ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation και video art, καλλιτεχνικών δημιουργιών όλων των τάσεων ενός κινηματογράφου που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα εθνικά σύνορά του και σήμερα διεκδικεί δυναμικά το μερίδιό του στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα».

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης, θα είναι πάντοτε παρούσα και αρωγός στις δράσεις του Φεστιβάλ, «γνωρίζοντας ότι ο κινηματογράφος αποτελεί ένα από τα κυριότερα και πιο ισχυρά εκφραστικά μέσα, ένα αποτελεσματικό εργαλείο δημόσιας διπλωματίας που χρειάζεται η χώρα μας».

Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκδήλωση εκφράζοντας την ελπίδα η επόμενη διοργάνωση να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες κανονικότητας και απόλυτης υγειονομικής ασφάλειας «που θα μας φέρουν όλους κοντά, όχι μέσω οθονών, αλλά δια ζώσης».

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.