Greek Top Women Awards 2024: Οι γυναίκες πρότυπα

22 βραβεία σε κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν και τον πολιτισμό και σε 7 μητέρες που έχασαν τις κόρες τους σε γυναικοκτονίες ή κακοποιήθηκαν

1

Γράφει η Έλενα Ντάκουλα *

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων «Greek Top Women Awards 2024» πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην ιστορική, αίθουσα συνεδριάσεων, με το εντυπωσιακότατο τριπλό βιτρώ, του Κέντρου Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» του ΕΒΕΑ.

3rd GREEK TOPWOMEN AWARDS 2024: Οι Γυναίκες - πρότυπα, Οι «Μητέρες - κουράγιο»

Οι συμπαρουσιάστριες της εκδήλωσης κα Ειρήνη Νικολοπούλου (αριστερά) και κα Σάγια Τσαουσίδου (δεξιά)

Ο Κερδώος Ερμής, σύμβολο του ΕΒΕΑ, που απεικονίζεται στο κεντρικό και μεγαλύτερο μέρος του βιτρώ, αν μπορούσε θα χειροκροτούσε κι αυτός θερμά τις εξέχουσες γυναίκες, η κάθε μία εκ των οποίων αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την κοινωνία μας αλλά και για τις επόμενες γενιές.

3rd GREEK TOPWOMEN AWARDS 2024: Οι Γυναίκες - πρότυπα, Οι «Μητέρες - κουράγιο»

Λίγο πριν τη βράβευσή τους. Από αριστερά προς τα δεξιά, η Δάφνη Βαλέντε, η Λιάνα Γούτα, η Φωτεινή Καραγιώργη, η Έλενα Καλλονά και η Κατερίνα Κασκανιώτη

Η εκδήλωση για τα Greek Top Women Awards 2024

Τα Greek Top Women Awards, έμπνευση και πρωτοβουλία της δημοσιογράφου και πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελληνίδων Δημοσιογράφων, Ειρήνης Νικολοπούλου, έχουν γίνει πλέον θεσμός και αποτελούν ύμνο στη δημιουργικότητα και την προσφορά κορυφαίων Ελληνίδων στην κοινωνία και στους χώρους του επιχειρείν και του πολιτισμού, αναδεικνύοντάς τες ως θετικά γυναικεία πρότυπα.

3rd GREEK TOPWOMEN AWARDS 2024: Οι Γυναίκες - πρότυπα, Οι «Μητέρες - κουράγιο»

Η Ειρήνη Βενιάμη, από τον χώρο της ναυτιλίας, και η Managing Director της Credit Agricole στην Ελλάδα, Νικολέτα Παναγιωτοπούλου, επιδίδουν το βραβείο – αντίγραφο του έργου «Ημερολόγιο ενός πλοίου» του αείμνηστου ζωγράφου Παύλου Σάμιου, στην μεγάλη κυρία της ελληνικής ναυτιλίας Αγγελική Φράγκου

Την τελετή, η οποία οργανώθηκε από το eirinika.gr και το madeingreece.news, συμπαρουσίασαν η κα Νικολοπούλου με την πρόεδρο της Διεθνούς Ενώσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Σάγια Τσαουσίδου, με συντονίστρια την κα Ιόλη Βάρτσου. 

3rd GREEK TOPWOMEN AWARDS 2024: Οι Γυναίκες - πρότυπα, Οι «Μητέρες - κουράγιο»

Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη με τη μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου

Διαβάζοντας κάποιος λίγο βιαστικά την πρόσκληση δεν αντιλαμβανόταν αμέσως ότι η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη και ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα όταν στην είσοδο του κτιρίου είδα μια κυρία να σπρώχνει ένα αναπηρικό καροτσάκι με μία κοπέλα την οποία αναγνώρισα αμέσως. Ήταν η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, ένα όμορφο κορίτσι που το 2012, ηλικίας τότε 15 ετών, γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής, όταν κακοποιήθηκε βάναυσα από έναν Πακιστανό παράνομο μετανάστη στην Πάρο, ο οποίος αφού προσπάθησε να της κλέψει το κινητό τηλέφωνο, τη βίασε και την χτύπησε με μανία στο κεφάλι, προκαλώντας της 100% μόνιμη αναπηρία, μετατρέποντας έκτοτε τη ζωή της αλλά και αυτή των οικείων της σε μια κόλαση. 

3rd GREEK TOPWOMEN AWARDS 2024: Οι Γυναίκες - πρότυπα, Οι «Μητέρες - κουράγιο»

Η γράφουσα με τη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

 1. Έψαχνα να βρώ μια γνωστή μου
  TOP TOP TOP WOMAN , μια χήρα με 4
  ορφανά που με ψηλά το κεφάλι κάνει
  ένα σωρό εργασίες για να μεγαλώσει και
  να σπουδάσει τα παιδιά της, αλλά του
  κάκου. Η φτώχεια ποτέ δεν ήταν στην
  πασαρέλα , πως θα μπορούσε να είναι εδώ.
  Όλες αυτές στηρίχθηκαν σ’αυτούς που
  ξεκίνησαν από το μηδέν και μεγαλούργησαν
  και παρέδωσαν την σκυτάλη, είναι όμως
  άλλο να είσαι δημιουργός και άλλο να τα βρείς.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.