ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο κοινωφελής οργανισμός G.A.E.P.I.S. (Greek American Educational Public Information System) και το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Cosmos FM 91.5 ετοιμάζονται πυρετωδώς για την απονομή  του Φειδιππιδείου Βραβείου στον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα αποδήμου ελληνισμού Αντώνη Διαματάρη.

Η βράβευσή του θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου που θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου 2019, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού και ένας από τους παλαιότερους παραγωγούς του Cosmos FM, Στέλιος Τακετζής, απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι η απόφαση για τη βράβευση του κ. Διαματάρη και ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του ΔΣ του GAEPIS, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου 2019.

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του υφυπουργού Εξωτερικού Αρμόδιου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Αντώνη Η. Διαματάρη. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γιώργος Κονταρίνης.

Επεσήμανε επίσης ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ο τιμώμενος είναι ο πρώτος εξ Αμερικής ομογενής που διορίστηκε στο αξίωμα του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα αποδήμου ελληνισμού, καθώς επίσης και το γεγονός ότι τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες ήταν ιδιοκτήτης και εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» και συνάμα ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ethnikos Kyrix / National Herald Foundation».

Πρόκειται για το Ταμείο Αναξιοπαθούντων του «Εθνικού Κήρυκα», το οποίο μετεξελίχθηκε σε «Ethnikos Kyrix/National Herald Foundation» και απέκτησε το στάτους 501 (c) (3) και το οποίο μέχρι στιγμής μέχρι στιγμής, εκτός των άλλων έχει λάβει δύο χορηγίες από το κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Η πρώτη το 2015 και η δεύτερη το 2019.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της βράβευσης του κ. Διαματάρη έπαιξε κυρίως ένας επιφανής μεγαλοεπιχειρηματίας της ομογένειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την ηγεσία του GAEPIS και τους παραγωγούς αμέσως μετά την κοπή βασιλόπιτας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Σημειωτέον ότι ο κ. Διαματάρης το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στον πρόεδρο του GAEPIS Στέλιο Τακετζή και τον Δημήτρη Φίλιο. Η συνέντευξη μεταδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου 2018, και ήταν η μόνη που ο κ. Υφυπουργός παραχώρησε κατά τη διάρκεια των δέκα και πλέον ημερών που παρέμεινε στη Νέα Υόρκη με στόχο την προετοιμασία του ταξιδιού και της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αστόρια.

Το γεγονός ότι η συνέντευξη του Υφυπουργού δόθηκε αποκλειστικά και μόνο στο «Cosmos FM» και ότι ένα μέρος της ήταν αφιερωμένο στην ημερήσια εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους μάχιμους ομογενείς δημοσιογράφους.

Στο περιθώριο των εγκαινίων των ανελκυστήρων του Γενικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη, ο συνεκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας Greek News, Δημήτρης Πανάγος προκάλεσε τον κ. Διαματάρη και του πρότεινε να συγκαλέσει συνέντευξη τύπου με τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Διαματάρης του απάντησε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο επόμενο ταξίδι του στα τέλη Νοεμβρίου.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του GAEPIS, όπως επεσήμανε ο κ. Τακετζής ήταν ομόφωνη.

Παρά ταύτα ένας από τους εθελοντές και ένθερμους υποστηρικτές του Cosmos – FΜ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εν λόγω απόφαση και μάλιστα εξέφρασε φόβους για την ταύτιση του Cosmos – FM με τη Νέα Δημοκρατία, διότι ως εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» ο κ. Διαματάρης είχε ταχτεί ανοικτά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα συμμετείχε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη γενέτειρα.

Οι παραγωγοί με τους οποίους επικοινωνήσαμε αρνήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση του ΔΣ και τόνισαν ότι στην παρούσα φάση το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επιτυχία του επισήμου δείπνου και η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την εύρυθμη λειτουργία των προγραμμάτων που έχουν απομείνει.

Μάλιστα ευχήθηκαν όπως ο κ. Διαματάρης και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπεριλάβουν και το Cosmos – FM στον κατάλογο των ΜΜΕ που ευεργετούνται από τον κρατικό κουρβανά.

Το Cosmos – FM διανύει το 32ο έτος και μπορεί να θεωρηθεί αδέσμευτο ομογενειακό μέσο, διότι προσπαθεί να τηρήσει ίσες αποστάσεις από όλα τα κόμματα.

Την τελευταία χρονιά λόγω οικονομικής αδυναμίας το Cosmos FM απώλεσε το ωριαίο πρόγραμμα το οποίο μεταδιδόταν Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 6.00 μ.μ.  – 7.00 μ.μ.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.