Φτωχότεροι η επιχειρηματική κοινότητα, η ομογένεια και η Ελευθέριανη Ναυπακτίας

  0
  499
  Ο Μάικ Πάππας με την σύζυγό του Λαμπρινή σε μια πρόσφατη κοινωνική εκδήλωση. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Φτωχότεροι με όλη την σημασία της λέξεως είναι η επιχειρηματική κοινότητα, η ομογένεια και η Ελευθέριανη Ναυπακτίας, λόγω της εκδημίας του επιχειρηματία και ευπατρίδη Ζήσιμου Παναγιωτόπουλου (Mike Pappas).

  Ο Μάικ Πάππας, όπως ήταν ευρύτερα γνωστός στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών έχοντας στο πλευρό του την πολυαγαπημένη σύζυγό του Λαμπρινή, τα παιδιά και τα εγγόνια.

  Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Πέμπτης, 24 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 3.00 μ.μ. μέχρι και τις 7.00 μ.μ. συγκεντρώθηκαν στο γραφείο τελετών «Frederick Funeral Home», στην διεύθυνση 192-15 Northern Blvd., Flushing, N. Y. προσκύνησαν την σορό του και εξέφρασαν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  Ο Μάικ με την σύζυγό του Λαμπρινή τα παιδιά τους Γιάννη και Σταματούλα Παππά, Δήμητρα Πάππα και Erick Sherr και τα εγγόνια τα εγγόνια Ζήσιμο (Zisimos) Πάππας, Λαμπρινή (Libby – Zoe) Sherr,Γιάννη (Yianni) Πάππα και Αγγελική (Angeliki) Πάππα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Το πρωί της Παρασκευής, 25 Σεπτεμβρίου 2020, συγκεντρώθηκαν και πάλι στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην διεύθυνση, 196-10 Northern Blvd., Flushing, N. Y. και παρακολούθησαν με συγκίνηση την Νεκρώσιμη Ακολουθία, την οποία έψαλε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Παύλος Παλαιστίδης.

  Αμέσως μετά μετέβησαν στο κοιμητήριο «Flushing Cemetery» και παρακολούθησαν την τελετή του ενταφιασμού του.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Λαμπρινή το γένος Τούμπανου τα παιδιά του Δήμητρα Πάππα και Erick Sherr, Γιάννη και Σταματούλα Πάππα, τα εγγόνια Ζήσιμο (Zisimos) Πάππας, Λαμπρινή (Libby – Zoe) Sherr,Γιάννη (Yianni) Πάππα και Αγγελική (Angeliki) Πάππα, τα αδέλφια Φωτεινή Κουρμούση, Παναγιώτη και Όλγα Πάππα, Αντωνία και Νίκο Αράπη, Γεωργία Κώστα, Βασιλική Παίξου, Ευάγγελο και Νίκη Πάππα, Νίκο Πάππα, την κουνιάδα Χριστίνα Πάππα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο Μάικ Πάππας με την σύζυγό του Λαμπρινή και τα εγγόνια Ζήσιμο, Μάικ, Λαμπρινή –Ζωή και Αγγελική. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1935 στην Ελευθέριανη Ναυπακτίας, όπου πέρασε και τα παιδικά του χρόνια. Οι αείμνηστοι γονείς του Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και Δήμητρα το γένος Πίτα έφεραν στον κόσμο δέκα παιδιά και συγκεκριμένα τον αείμνηστο Ευάγγελο, την Φωτεινή, τον Ζήσιμο, τον Παναγιώτη, τις δίδυμες Αντωνία και Γεωργία, Βασιλική, τον αείμνηστο Θωμά, τον Νίκο και τον Ευάγγελο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Σε ηλικία 15 ετών αποφάσισε να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη για τον εαυτό του και την οικογένειά του και ακολούθησε το πεπρωμένο. Το 1951 ήρθε στη Νέα Υόρκη και όπως πολλοί συντοπίτες του ασχολήθηκε με τα ανθοπωλεία. Αρχικά εργάστηκε για άλλους και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε μαζί με τον αδελφό του Ευάγγελο το ανθοπωλείο «Chelsea Florist». Πρόκειται για ένα από τα ιστορικά ανθοπωλεία της περιοχής Τσέλσι του Μανχάταν το οποίο από το 1977 μέχρι σήμερα αποτελεί προορισμό για τους κατοίκους της περιοχής.

  Ο αείμνηστος αν και δεν ήταν πρωτότοκος γιος, εν τούτοις ήταν σαν δεύτερος πατέρας για τα αδέλφια και τις αδελφές του. Τους προσκάλεσε στην Αμερική και τους έδωσε την ευκαιρία να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο.

  Όρθιοι οι Ευάγγελος, Νίκος και Θωμάς Πάππας, ενώ καθήμενοι οι Δήμητρα Ιωάννης και Μάικ Πάππας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Το 1958 σε έναν από τους χορούς της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας γνώρισε την Λαμπρινή το γένος Τούμπανου, που καταγόταν από την Αναβρυτή Ναυπακτίας και είχε μεγαλώσει στην Ναύπακτο.

  Το 1959 ο Μάικ και η Λαμπρινή χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, την Δήμητρα και τον Γιάννη και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους.  Η Δήμητρα είναι διπλωμάτης καριέρας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ο Γιάννης μετά την αποφοίτησή του από την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων αποφάσισε να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση.

  Ο αείμνηστος Μάικ Πάππας.

  Ο αείμνηστος διακρινόταν για την αγάπη για την ομογένεια και την Ελλάδα. Από τις πρώτες ημέρες εντάχτηκε στους κόλπους του ιστορικού Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας και τον υπηρέτησε με πάθος τόσο με την ιδιότητα του μέλους, όσο και με του μέλους του διοικητικού συμβουλίου.  Εξ άλλου κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο γιος του Γιάννης τα τελευταία τρία χρόνια κατέχει τα ηνία του Συλλόγου. Η θητεία του ξεκίνησε αμέσως μετά τον εορτασμό της 100ής επετείου και ο Γιάννης θεωρείται ο πρώτος πρόεδρος του δεύτερου αιώνα του ιστορικού συλλόγου.

  Η κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, καθώς επίσης η Ελευθέριανη και κατ΄επέκταση η Ναύπακτος έχουν ευεργετηθεί από την γενναιοδωρία του αειμνήστου.

  Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας

  Ο ιστορικός Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας με το άκουσμα του θανάτου του Μάικ Πάππα εξέδωσε ψήφισμα μέσω του οποίου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο, στα παιδιά και στα εγγόνια και καλεί τα στελέχη και τα μέλη να παραστούν στο προσκύνημα και στην Νεκρώσιμη Ακολουθία και να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον πατέρα του προέδρου του Συλλόγου.

  «Ο αείμνηστος υπήρξε ένα άξιο τέκνο της Ελευθέριανης και υπερήφανος Ρουμελιώτης. Τίμιος, εργατικός, καλός φίλος, υπηρέτησε τον Σύλλογό μας επί πολλά χρόνια με αφοσίωση και πολύτιμη προσφορά. Η εκδημία του αφήνει σε όλους μας ένα δυσαναπλήρωτο κενό», καταλήγει το ψήφισμα του Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας που προ τεσσάρων ετών γιόρτασε έναν αιώνα προσφοράς στην ομογένεια και στην Ελευθέριανη.

  - Advertisement -

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.