Φρανσέσκα Δημητριάδη – Francesca Demetriades (1925 – 2018)

  0

  Η πρεσβυτέρα Φρανσέσκα Δημητριάδη, το γένος Μαντονανάκη, Francesca (Madonanakis) Demetriades το Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 άφησε την τελευταία της πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά της.

  Η σορός της το πρωί της Δευτέρας, 25 Ιουνίου 2018 στις 11.00 π.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ στη διεύθυνση 433 Fairfield Ave., Hartford, Connecticut 06114. Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί στις 12.00 και αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήτιο «Cedar Hill Cemetery», στη διεύθυνση: 453 Fairfield Ave, Hartford, CT 06114.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Νικόλαο και Λίντα Δημητριάδη, Γεωργία και Αντώνιος Μπιλιάρδης, τα εγγόνια James N. Demetriades και Cassandra N. Demetriades, τον αδελφό Μιχάλη Μαντονανάκη, την κουνιάδα και συνάμα κουμπάρα Θωμαή Μανοπούλου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η πρεσβυτέρα γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1925 στην Κωνσταντινούπολη. Οι αείμνηστοι γονείς της Γεώργιος και Μαγδαληνή Μαντονανάκη την γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Αποφοίτησε από το Ιωακείμειο Λύκειο Θηλέων στο Φανάρι και ανέλαβε τα καθήκοντα της διευθύντριας των κατηχητικών σχολείων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το Νοέμβριο του 1954 παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, ιερέα, Δημήτριο Δημητριάδη (Rev. Dr. James Demetriades) στην Κωνσταντινούπολη, όπου απέκτησαν και το πρώτο τους παιδί, το Νικόλαο Δημητριάδη.

  Οι αείμνηστοι, π. Δημήτριος και Φρανσέσκα Δημητριάδη αρχικά μετανάστευσαν στο Γουίνιπεγκ του Καναδά, και μετά από μερικά χρόνια μετακόμισαν στο Γιούνγκστάουν του Οχάιο, όπου απέκτησαν και την κόρη τους Γεωργία. Αργότερα μετακόμισαν στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ όπου ο π. Δημήτριος ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου. Μετά από τρεις δεκαετίες μετατέθηκε στον Άγιο Δημήτριο του Μπρίστολ Κονέκτικατ, όπου υπηρέτησε για δέκα περίπου χρόνια.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ «St. Michael’s Home, 3 Lehman Terrace, Yonkers, NY 10705 είτε στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου: Saint Basil Academy, 79 Saint Basil Road, Garrison, NY 10524.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.